Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit kategorie:

Re: Re: V dnešním dešti., 07.06.2020 06:12, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Véno hezký
-u nás včéra ani nekáplo!

Re: Re: Re: Re: V dnešním dešti., 07.06.2020 10:49, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Kájo-v Mostě včera přes den nepršelo!

Suseni hub, 06.06.2020 09:19, Juju, (O přírodě)
Dobry den, mam na vas dotaz. Vcera vecer jsem dala houby do susicky. Susilo se cca 3h. Pote jsem vypla a pokracovani rano. ALE..dnes rano orosene viko susicky..nedoslo mi to nejak. Jindy automaticky odklapim. A dotaz zni: Lze dosusit, nebo se houby zaparily a radeji vyhodit?

Re: Re: V lese nic neroste., 07.06.2020 06:24, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Ta řasnatka je moc hezká!
Paráda!

Re: Re: Začíná to být zajímavější. , 05.06.2020 21:35, Forrest Run(m), (O přírodě)
Macíku, v Praze je dost častá, kdybys měl cestu, nasměruju Tě!:-)
Re: Re: Začíná to být zajímavější. , 05.06.2020 19:49, Kraken(m), (O přírodě)
Véno, tam po vykácení stromů při takzvané revitalizaci parku a následném důsledném sekání trávy už nerostou.
Ale o necelých 200 metrů dál přímo u chodníku vedle informační tabule každý rok jedna takováto chudinka vyroste...

Re: Re: Re: Začíná to být zajímavější. , 07.06.2020 06:28, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Jak píše véna!

Re: Re: Od každého něco, 05.06.2020 06:59, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)

Dnes na plzeňsku, jen část úlofku!;), 04.06.2020 21:05, Forrest Run(m), (O přírodě)

Re: Dnes na plzeňsku, jen část úlofku!;), 04.06.2020 21:05, Forrest Run(m), (O přírodě)

Re: Re: Dnes na plzeňsku, jen část úlofku!;), 05.06.2020 07:02, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Žeby křemílci?
Gratulka!

Re: "Póóózor, zastavit stát, přímóó hleď", 03.06.2020 20:56, Pavla, (O přírodě)
Omlouvám se za přetah, ale teď se asi, díky milejším povinnostem, za houbičkami jen tak nepodívám, takže kuklíka potočního využiji jako zvonec, který mému příspěvku dnes odcinká konec.
Přeji všem pěkný večer a fajn nálezy.

Re: Re: "Póóózor, zastavit stát, přímóó hleď", 04.06.2020 17:50, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Tak póóózor-hezký to máš!

Re: Re: Život na vrbě, 03.06.2020 18:44, Pavla, (O přírodě)
Já jsem jen takový brouk Pytlík. Nerozumím ničemu, ale do všeho se pletu. Na hmyz tu máme odborníka Yohanesse, ale kdybych si mohla zaurčovat já, tak v tomhle bych klidně viděla kozlíčka skvrnitého (Leiopus nebulosus) - pochopitelně bez záruky.
Jinak, jestli se můžu, samotářko, zeptat - tyhle krásné stránky, nemýlím-li se, jsou Vaše, viďte? Jste moc šikovná, skvělá práce.

Re: Re: Re: Život na vrbě, 03.06.2020 19:04, samotářka, (O přírodě)
Odpověď Pavle: Stránky Blanokřídlí v Praze jsou skutečně moje.
O blanokřídlých je velmi málo literatury, a i to málo, co v češtině vyšlo, jsou často překlady z cizí literatury. Takže se tam člověk dočte, co žije v Australii nebo v Argentině, ale co mi bzučí na pražské zahrádce, to se zjišťuje jako detektivka. S určením druhů mi pomáhají kamarádi, já bych to nedokázala. Já fotím, nevím co. A kamarádi někdy druh určí, někdy se to nepovede, na fotce nejsou vidět rozlišovací znaky, atd. Každopádně blanokřídlí jsou pro stabilitu přírodních dějů nesmírně důležití, a přitom je lidi skoro neznají.

Re: první letošní "konzumní", 03.06.2020 18:45, alesjirsa(m), (O přírodě)
Není to zrovna na akátu ?

Re: Dnešní toulky..., 03.06.2020 19:06, Pavla, (O přírodě)
Tady nevím, co komentovat dřív.
Jestli to, že závidím všem, kteří můžete trajdat v přírodě i v průběhu pracovního týdne, nebo se rozplývat nad tím malým drozdíkem, nebo skřípat zuby nad těmi náááádhernými hřibovitými miminy. Moc pěkný příspěvek, Krakene. Moc. 

Re: Re: Dnešní toulky..., 03.06.2020 12:15, Forrest Run(m), (O přírodě)