Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit kategorie:

Jak to vypadá v Beskydech, 18.07.2020 22:54, Dano, (O přírodě)
Dlouho jsem nic nedal, to neznamená, že bych nechodil do lesa.
Četl jsem, že na východě to pěkně roste, to asi jo, ale na tom severu toho našeho východu, to až tak není.
Houby všechny mají měsíční zpoždění a v žádné hojnosti, vlastně většina začíná růst.
Pořád si ztěžujem, že je málo vláhy, ale letos poprvé se setkávám s tím, že té vláhy je ažaž, to taky moc nesvědčí houbám.
Křemenáče rostou v malém všechny krom dubových, ty se ještě neukázaly.

Re: Re: Jak to vypadá v Beskydech, 20.07.2020 12:39, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)

Jak mě dnes Kraken zvedl z gauče, 15.07.2020 20:29, Pavla, (O přírodě)
aneb přenos myšlenek na dálku - miluju takové náhody - tak schválně, jo?
Lesklokorku jehličnanovou jsem našla v životě jen jednou kdysi hodně dávno. A až teď na Vysočině jsem na frekventované turistické cestičce v lese našla jen toto torzo. A co dává Kraken? Ano, lesklokorku jehličnanovou, navíc v podobě babičky s vnoučkem - no to jsem přeci celá já!

Re: Jak mě dnes Kraken zvedl z gauče, 15.07.2020 20:29, Pavla, (O přírodě)
Dneska otevřu stránky a musím googlit, co si to vlastně chtěl Kraken vyfotit? ;)
Šmajrá, dyk to jsou ty stromy za naším domem, na které se mě můj muž v neděli ptal, když jsme šli kolem nich s Prckem na písek. A tak jsem hned popadla foťák a vzala to přes kaštan, pod kterým každým rokem vyrůstají tyto morcheloidní znetvořené houby.
Re: Re: Jak mě dnes Kraken zvedl z gauče, 16.07.2020 09:43, Kraken(m), (O přírodě)
Tahle fotka mi připomněla příhodu z parku, když tu před lety byla na návštěvě dcera s vnučkou z USA. Malé Sofince se něco přihodilo a plakala tak nahlas a usedavě, že na sebe připoutávala pozornost všech lidí v okolí. Nemohli jsme jí nijak utišit, ani dcera si nevěděla rady. Pak mě napadlo ulomit z katalpy ten lusk, nebo co to je a strčit ho malé do ruky, aby jím píchla mámu do zadku. A rázem bylo po pláči a svět byl zase v pořádku...

Re: Re: Re: Re: Jak mě dnes Kraken zvedl z gauče, 17.07.2020 00:41, Kraken(m), (O přírodě)
Na pohlaváry by asi lusk neplatil, to už by musela být větší ráže! 
Jinak díky, Sofča je skvělá. To jí byl rok, letos už půjde do školy. Plave, jezdí na kole, tancuje, leze po cvičné stěně, hraje fotbal a má ještě tisíc dalších zájmů. Dokonce jí pozvali na konkurs do filmu s nějakým prý známým mladým americkým hercem, jehož jméno už jsem zase zapomněl. A má tříletou sestřičku, blondýnku s dlouhými vlasy a modrýma očima, která se ve všem úspěšně opičí po ní. Takže to teprve bude něco! 

Re: Jak mě dnes Kraken zvedl z gauče, 15.07.2020 20:29, Pavla, (O přírodě)
Já vím, že dnes to nebyl úplně standardní příspěvek o houbách, ale to se mi právě na těchto stránkách líbí. Rozloučím se ultra-lehkou kontrolní otázkou pro milovníky hádanek. Poznáte autora hub v mém kuchyňském kalendáři? Hrrravě, prrravda. Tak mějte fajn večer.

Re: Re: Ze zámeckém parku, 15.07.2020 06:08, Kájinka(m), (O přírodě)
Krásná, děkuji.

Re: Sobotní radosti, 14.07.2020 18:44, Forrest Run(m), (O přírodě)
Myslíš jako z filmu Diktátor, Pájo?
Tam stejnojmennej samovládce nahradil cca 300 slov v jazyce svýho národa(pozitivních i negativních) svým jménem. Takže pak třeba doktor říká pacošovi: "Mám pro Vás Aladin zprávu.....jste HIV Aladin!"

Re: Re: Sobotní radosti, 14.07.2020 21:02, Zdeno(m), (O přírodě)
Když ještě zdaleka nebyl vnuk Kryštof (zde kríšo...) zdaleka tím čerstvým inženýrem, ale už zvídavým a vnímavým chlapcem, místním uživatelem, parťákem do lesa, fotografem, vymysleli jsme spolu univerzální jazyk sestávající se z jediného slovesa "pírovat". Z něho jsme brainstormingově tvořili veškeré výrazy a druhy slov, potřebné ke komunikaci. Zkuste taky vyrobit pár smysluplných slov (s vysvětlivkou...), ale pozor, abyste se z toho nepopírovali...

Re: Re: Re: Sobotní radosti, 15.07.2020 20:34, Pavla, (O přírodě)
Péťo, vím o kom mluvíš, ale když já mám Diktárora spojeného spíš s Chaplinem.
Jinak zde jsem měla na mysli ouplně jiného Aladina. Odborníka na počasí, jehož jméno vzniklo z francouzských slovíček - Aire Limitée, Adaptation Dynamique, Development INternational. ;)
Zdeno, co třeba tohle? 
Píruj a nepíruj. (Vysv. "Papoj a někipoj." Taťkova hláška, kterou mi vždy v dětství přál "Dobrou chuť")
Nepíruj a píruj. (Vysv. "Nekecej a šlapej." Manželova hláška, kterou mi dává najevo, že mám zabrat) 

Re: Sobotní radosti, 14.07.2020 12:10, Pavla, (O přírodě)
jsem na rychlo a ustrašeně cvakla jedinou fotku nejen "s bleskem", ale premiérově i "s ohlušujícím hromem", který nade mnou bezprostředně po blesku hrozivě zaburácel. A jelikož jsem strašpytel a mám z bouřek hrůzu hrůzoucí, hodila jsem zbaběle zpátečku a po dalších fialkách víc nepátrala. Pěkný den všem, ale Karolinkám ještě o něco pěknější. 

Re: Re: Sobotní radosti, 15.07.2020 06:07, Kájinka(m), (O přírodě)
Diky

Re: Přání všem Karolinám..., 15.07.2020 06:03, Kájinka(m), (O přírodě)
Děkuji za prani
Děkuji za prani
Děkuji za prani

Re: Re: Začaly růst holubinky nazelenalé, 13.07.2020 14:39, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Hezky Kájo