Dnešní hřebeny Beskyd, 26.10.2019 23:02, Dano, (O přírodě)
Korálovce bukové byl můj cíl, prošel jsem toho docela dost a prostě si myslím, že v Beskydech se najít ani nedají, tak aspoň jedlový, ten už vypadá taky, že brzy skončí.
Našel jsem jich dost, ale vše už chytalo barvu.
Re: Re: Re: Re: Dnešní hřebeny Beskyd, 30.10.2019 17:43, Herčus, (O přírodě)
Nedělám drahoty, jenom jsem se překoukl a myslel jsem, že píšeš o Kyjovečce slámožluté (protože to co máš na obrázku je téměř jistě nějaká kyjovečka, nikoliv kyjanka) a nějak mi nedošlo, že píšeš o kyjance a proto jsem chtěl vědět ten latinský název, aby se mi rozsvítilo
Re: Re: Re: Re: Re: Dnešní hřebeny Beskyd, 30.10.2019 23:15, Dano, (O přírodě)
V kyjovečkách, vlastně i v kyjankách nemám jasno, tak jsem rád za jakékoli rady.
A jestli máš tušení ještě, která? Hnědavá, krásná nebo jiná, tak mi můžeš poradit(nasměrovat). Ale jinak díky
Re: Re: Re: Re: Dnešní hřebeny Beskyd, 30.10.2019 17:43, Herčus, (O přírodě)
Nedělám drahoty, jenom jsem se překoukl a myslel jsem, že píšeš o Kyjovečce slámožluté (protože to co máš na obrázku je téměř jistě nějaká kyjovečka, nikoliv kyjanka) a nějak mi nedošlo, že píšeš o kyjance a proto jsem chtěl vědět ten latinský název, aby se mi rozsvítilo
Je to foceno tím Coolpixem,byla modrá obloha,ve stínu.Jen jsem to tak cvakl.Nemůžu tam nastavit vyvážení bílé,chtěl jsem nastavit sluníčko,ale nedostanu se na ten řádek.Budu muset číst návod.Mohl jsem to zastínit bílým palazórem,ale asi by to stejně nepomohlo.To bylo jen z radosti,že jsem našel houbu.
Re: Něco z toho, co jsem potkal., 24.10.2019 23:08, Dano, (O přírodě)
Když teplota šla prudce nahoru, mlha, šero se změnilo ve vedro, zvláštní počasí, ale nic proti tomu.
Čirůvka fialová, ale byla tak málo fialová, že až nevím.
Vysoké teploty způsobily rychlé padání listí, během pár dnů, jsou stromy skoro holé a na zemi vrstva žlutého listí a to se pak príma hledaj houby.
Chřapáčů kadeřavých roste u nás dost a já našel jen jednoho, víc jich vidět nebylo.
Kontrola papoušků nedopadla dobře, zjistil jsem, že rostou v cestě k vlašákům a ti co je sbíraj, jim dali co proto, našel jsem jen dvě houbičky a jednu jsem ..ale nechtěně, tak jen ta poslední.
v sobotu jsem ve městě (cestou na rodinné oslavy) bystrozrace monitorovala okolí. Odměněna jsem byla skupinkou šupinovek zhoubných na červeném koberci, ovšem tak vysoko ve větvích, až jsem si u jejich focení s úsměvem pod vousy a rukama nad hlavou notovala šílenou, ale oblíbenou píseň mé tchýně ♫Dam, dam, dam, dam - ruky hore dám...♫
V neděli jsem si ovšem už jako správný Ludva Homolka prosadila les.
Procházka ztichlým lesem, teplé slunečné počasí, barvy podzimu okouzlující, jen ty houbičky už vypadaly poněkud unaveně a bylo vidět, že se pomalu ukládají k spánku. Takhle třeba vypadal jeden z borových dědečků Hříbečků, který mi pošeptal do ucha, ať se stavím napřesrok, že mi ukáže svoje vnoučata.
Re: Re: Další nálezy z louky mezi lesy , 24.10.2019 17:43, Pavla, (O přírodě)
Já za to fakt nemůžu, ale pokaždé, když vidím něco takového, hned mi naskočí to pohádkové: Za devatero horami a devatero řekami, ve vesničce jménem Mackov žily byly tři bedly... Hned nato si vybavím svého taťku, jak vypráví na chalupě v Jeseníkách za mihotavého světla petrolejky našemu prvorozenému pohádku "O špikové kosti", kterou si "za pochodu" vymýšlel.
Tak tě vítám zpátky na stránkách, snad už sis tu smůlu vybral... Já včera taky jednu růžovku našel, ale už byla nepoužitelná. To ti tam asi ještě porostou i hřiby, ne?
Re: Re: Jen tak z ruky., 23.10.2019 20:31, petras, (O přírodě)
Neodolal jsem a koupil,koupeno v červnu s příslušenstvím za 8000,prodáno za 4000.V parku je sucho,jen pár asi slizáků,je tam dost šum,ale dá se nastavit ISO.Odpadá plazení,je to v protisvětle bez přisvícení,tak snad to bude dobré.
Re: Re: Re: Jen tak z ruky., 23.10.2019 20:44, petras, (O přírodě)
Tady je jedno z míst v parku,kde rostou kyjanky,před týdnem to projely sekačky a sbíraly listí,asi mají hodně peněz na benzin,když dělají zbytečnou práci.