Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit kategorie:

Re: Poslušně hlásím , 01.11.2019 15:49, Pavla, (O přírodě)
Odpoledne jsem vytáhla na procházku s kočárkem i "dědka plesnivýho"
a přesně jako Ophiocordyceps unilateralis jsem ho stejně jako toho nebohého mravence přinutila nenápadně nabírat směr "místní lesík". To proto, aby on kroužil s kočárkem kolem a já se mohla sem tam vnořit. Co myslíte? Povidlo se mi to? Jasan, že povidlo.
Tož mějte fajn víkend.

Re: Re: Poslušně hlásím , 01.11.2019 15:57, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Hezké

Dušičky..., 01.11.2019 07:20, Zdeno(m), (O přírodě)
Zítra je památka zesnulých, sluší se vzpomenout alespoň některé osobnosti, které na tomhle světě chybí jako ten příslovečný chlap v country písničce. Maně mne napadají jména Miroslav Smotlacha, Cyril Kosina, Láďa Havelík, Josef Herink, Honza Kuthan. Ti všichni (a mnozí další...) mne obohatili svými znalostmi. Nedávno nás opustil taky Pepa Slavíček, nepřehlédnutelná persona amatérské mykologie a znalec severočeských lesů.

Re: Babičkování versus houbaření, 30.10.2019 20:39, Pavla, (O přírodě)
V sobotním lese bylo u nás sucho, takže procházka sice fajn, ale nálezy nič moč.
Poprvé jsem zaregistrovala dřevomorku lesní, která mi připadla jako ten Otesánek: „Jed jsem, sněd jsem kaši z rendlíka, ucháč mlíka, pecen chleba, mámu, tátu, děvečku s jetelem, sedláka se senem, pasáka s prasaty, ovčáka s jehňaty a Tebe pařízku, Tebe taky sním...“
Dovolím si ještě jednu malou zajímavost, a sice, že tato houba je ve zdejším atlase zařazena jako houba "jedlá", tož dobrou chuť!

Re: Re: Babičkování versus houbaření, 31.10.2019 23:35, chorcheee(m), (O přírodě)
Opraveno, díky!

Re: Babičkování versus houbaření, 30.10.2019 20:39, Pavla, (O přírodě)
V jednu chvíli jsem si už už myslela, že jemně prší, to když to kolem mě najednou začalo všechno šustit, ale při pohledu nahoru jsem hned zjistila, že pršet nemá z čeho a k zemi se snáší jen a jen suché jehličí.
Jinak všem musím pochválit nálezy, zvlášť ty hřibovité, u těch jsem si mohla oči vykoukat. Jste moc šikovní. Mějte fajn večer a ahoj!

Re: Re: Re: Re: Babičkování versus houbaření, 01.11.2019 16:13, Pavla, (O přírodě)
Macku, doufám a pevně věřím, že vnučku nám přinese vrána snad někdy později, zatím ztrácím hlavu v těchto dvou modrých studánkách, které nám přinesl čáp.
P.S. A nebudu se omlouvat za nehoubařský příspěvek, protože totok je zaručeně budoucí houbař jako poleno.
Na to si můžete klidně kousnout do muchomůrky zelené. ;)

Re: Re: Babičkování versus houbaření, 31.10.2019 16:12, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Tak to je pohled!

Re: Re: Babičkování versus houbaření, 01.11.2019 06:20, Forrest Run(m), (O přírodě)

Re: Ze včerejška, 29.10.2019 18:22, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)

Re: Re: Pařezník pozdní v různých podobách, 28.10.2019 09:26, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Hezký!

Re: Re: Dnešní hřibovité, 28.10.2019 09:26, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)

Re: Re: Re: Dnešní hřibovité, 28.10.2019 09:18, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Správně-trosky některé muchči

Re: Není nad snění, 28.10.2019 09:23, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)