O houbách


Warning: Missing argument 3 for showDetail(), called in /data/web/virtuals/15078/virtual/www/include/recepty-new.php on line 864 and defined in /data/web/virtuals/15078/virtual/www/include/recepty-new.php on line 333

Kotlety s hlívou

Hlíva ústřičná | | basset(m) | Hlavní jídlo | 35 minut |

Doporučit (Doporučeno: 4x)

Kotlety s hlívou

Ingredience

0,5 kg hlívy ustřičné
0,5 kg kotlet, ramínka či kýty
2 cibule (lze i pórek)
1 paprika
grilovací koření (Vaše oblíbené)
pepř
sůl

Postup

Základní ingredienci - hlíva ustřičnou - pořídíte nejlépe způsobem popsaným u huspeniny z hlívy. Sekundární ingredience: Vepřové kotlety nebo kousek ramínka nebo kousek kýty, jak libo. Je ovšem potřeba dodržet a dbát na to, aby poměr hrubě nakrájeného masa byl v poměru nejméně 1:1 ve prospěch hlívy (následně bude uvedeno proč!). Už posledně jsem psal, že vepřové zeleniny není nikdy dost, ALE. K tomu si připravte další zeleninu, alespoň jednu větší cibuli, možná i dvě. My jsem tam vrazili cibuli bílou. Labužník, samo nezaváhá, a přidá nebo úplně nahradí cibuli pórkem, jak libo. A protože můj "papiňák" (rozuměj – můj vysoký tlak), ale nejenom on potřebuje česnek, tak se podle nátury přidá odpovídající množství. Aby to mělo správnou barvu, tak přidáme papriku nebo kapii v libovolných barvách. No jasně opět zas a znova vitamíny. Přidáme jemně pepře a grilovacího koření nebo jiného, které máte k houbám nebo masu rádi. Pak už je postup na pánvi zcela nezajímavý, každý to určitě zná. Jenom jedna malá odchylka. Nevím, nakolik je důležité, to byste se museli zeptat mé manželky, ale ona to přikrývá "flákem" alobalu. Tuším, asi proč. Vyhlašuji tímto soutěž, WARUM PROČ ??? Pak to všechno za mírného plamene mícháte a neustále odháníte všechny čumily (včetně sebe), protože ten "houbový" smrad máte rázem v celém bytě.

Pak nastane ten okamžik, kdy se to před Vámi objeví na talíři. Otázka, proč je tam ta malá vidlička? Jednoduchá odpověď přesně v rámci zdravého stolování - malá vidlička Vám umožní jednak zachovat důstojnost stravování a jednak, a hlavně, nehltat a to všechno správně vychutnat a v neposlední řadě i rozkousat. Správný poměr velikosti masa i hlívy Vás přímo vede k tomu, abyste napichovali jeden kus masa vers. jeden kus hlívy nebo více.

Na posledním snímku vidíte správně odvedenou domácí spotřebitelskou práci. Klaus a Nečas by zcela nepochybně měli neskonalou radost, jak se o sebe umíte postarat bez následků na státní rozpočet - minimálně o polovinu své krmě, tím myslím tu hlívu ustřičnou. O tu se přičiníte samostatně na vycházce s Forrestem, jak bylo uvedeného v předchozím příspěvku "Tak a je to". Při odvádění talíře jsem byl mimořádně požádán o odpověď na otázku: "BYDLÍŠ TADY RÁD?". Kývl jsem na souhlas, protože jsem nebyl schopen po takové mňamce slova. Teď jsem zpět u klávesnice a monitoru a musím konstatovat: "Ano bydlím tady rád!" Post sriptum. Pro houbařské a jiné houboneznabohy, kteří nevěří v léčivost hub, mám jeden aktuální poznatek: "Jestli pozřete takový kulinářský zázrak, nemáte žádný, ale absolutně žádný problém s tím, jestli houby mají nebo nemají léčivé účinky (a já absolutně nepochybuji o tom, že mají).

Fotografie uživatelů:

Přidat vlastní fotografie



Přidání vlastních fotografií - jak se recept povedl