O houbách

Houbový závin z pivního těsta

| | Kájinka(m) | Předkrm | cca 80 minut |

Doporučit (Doporučeno: 4x)

Houbový závin z pivního těsta

Ingredience

náplň: cibule, chilli papričky, olivy, směs sušených hub, tvrdý sýr, česnek, kečup na potření těsta, sůl, pepř, kmín, vejce na pomašlování, olivový olej. Množství dle vlastního uvážení.

pivní těsto: 150g omegy, 0,5l piva, 0,5kg polohrubé mouky, špetka soli.

Postup

pivní těsto: do lehce osolené, prosáté mouky nastrouháme omegu, přidáme pivo a vypracujeme hladké těsto. Necháme přibližně půl hoďky odpočinout. Rychlejší variantou je použití listového těsta :-)

náplň: na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s jemně nasekaným česnekem, přidáme chilli papričky. Když je cibulka dozlatova přidáme předem namočené houby a posekané olivy, podle chuti přidáme sůl, pepř, kmín. Lehce podusíme. Je možné houby předem povařit. Místo sušených hub, můžeme samozřejmně použít i čerstvé. V případě použití čerstvých hub bych doporučila ty houby, které nemají tendenci se "rozblemcat". Vhodné jsou například: hlíva, pařezník, opěnky, šii-take, kačenky, smrže ..... :-)

Z těsta si rozválíme tenkou placku přibližně obdélníkového tvaru. Potřeme lehce kečupem, poklademe vychladlou náplní a posypeme nastruhaným sýrem.

Zabalíme jako závin, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 180°C dokud se to neupeče. V mém případě pečení trvalo přibližně 45 min.

Fotografie uživatelů:

Přidat vlastní fotografie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času

Upřesnění k výběru hub a technická připomínka, 01.02.2012 11:02, Forrest Run(m)

Nejprve musím Kájinku pochválit, jak to pěkně a chutně zmákla a to jak "in natura", tak pak při převodu do virtálu....dneska si dám kus závinu jako dezert po obědě!
Vybrali jsme směs krásnoporek, šii-také a podtrnek...."aa", což je lékárenská zkratka zkratka pro míchání (nejen) čajů "ana partes aequales", nebo-li "rovným dílem" a něco podobnýho, s listovým těstem mi už dělala Kájinka i s hlívou a smržema i kačenkama, se sušenejma hřibovitejma a opět s listovým těstem....tím z Lidlu, za 19.90;-)....mi to zase připravoval Coddy a taky bombice!
Maličká výtka-podle mě to chtělo píct o něco dýl(cca 5-7 minutek), až by měl závin zlatohnědou barvičku, jinak dokonalost sama!
Vyzkoušíme to i jako calzone s 24 hodin odleželým pizza těstem a dokázal bych si to představit i s těstem na bramborovýho lángoše...budeme experimentovat a posléze referovat!

mnam, 18.08.2012 14:02, Hanýžka(m)

Vypadá to krásně, že bych šla poprvé v životě koupit lahváče?

To bude můj oblíbenej recept, 31.01.2012 10:12, admin(m)

co nejdřív vyzkouším


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30