O houbách


Warning: Missing argument 3 for showDetail(), called in /data/web/virtuals/15078/virtual/www/include/recepty-new.php on line 864 and defined in /data/web/virtuals/15078/virtual/www/include/recepty-new.php on line 333

Zapečené kačenky české

Kačenka česká | | Kraken(m) | Hlavní jídlo | celkem asi 1 hodina |

Doporučit

Zapečené kačenky české

Ingredience

Kačenky s velkými hlavami, mleté maso, cibule, vejce, strouhanka, anglická slanina, strouhaný sýr, smetana, sladká paprika, pepř, sůl, pažitka, česnek medvědí

Postup

Hlavy kačenek oddělímě od třeňů, třeně pomeleme, ochutíme a vydusíme z nich vodu. Po vychladnutí je smícháme s mletým masem, pokrájenou cibulí, vejcem, strouhankou, mletou paprikou a ochutíme solí a pepřem. Do hlav kačenek stočíme proužek anglické slaniny a naplníme je pomocí malé lžičky masovou směsí. Pak je natěsno naskládáme do pekáčku, nebo zapékací misky, zalejeme asi 2 dcl 33 % smetany a dáme asi na půl hodiny zapéct do trouby. Pět minut před vyjmutím z trouby ještě plněné kačenky zasypeme strouhaným sýrem. Podáváme s vařenými bramborami posypanými na drobno posekanou pažitkou a česnekem medvědím. Použijeme-li jako přílohu čerstvý chléb, bylinky nasypeme na kačenky.

Fotografie uživatelů:

Přidat vlastní fotografie



Přidání vlastních fotografií - jak se recept povedl