| | Kájinka(m) | Hlavní jídlo | 15 minut + pečení |
Doporučit (Doporučeno: 4x)
Hubník je velice rychlé a dobré jídlo. Dá se použít jako předkrm, hlavní jídlo, ale i jako tečka po obědě :-)))
- starší rohlíky asi tak 6
- vajíčka 4
- mléko
- sušené houby podle chuti
- máslo
- sůl, pepř, kmín, majoránka
- bylinky nejlépe čerstvé (já použila mraženou petrželku a sušený česnek medvědí)
- cibule
- česnek
- strouhanka nebo krupička
Starší rohlíky pokrájíme a namočíme do mléka (lze zkombinovat i s houbovým "vývarem"). Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme a přidáme předem namočené houby, lehce zarestujeme. Ušleháme pevní sníh z bílků. Smícháme rohlíky, houby, česnek, koření a žloutky.
Důkladně promícháme, přidáme bylinky a popřípadě ještě dochutíme. Směs by měla mít hustotu asi jako těsto na lívance. Pokud je směs moc řídká zahustíme strouhankou nebo krupičkou.
Pomalu a opatrně vmícháme sníh z bílků.
Vlejeme do máslem vymazaného pekáčku. Poklademe kousky másla. Pečeme při 180°C dokud není hubník propečený a nemá zlatavý povrch.
Podáváme nejlépe teplý.