O houbách

Houbáky

| | Kraken(m) | Hlavní jídlo | 30 minut |

Doporučit

Houbáky

Ingredience

V podstatě se dají použít všechny jedlé houby, snad kromě sírovce. Ale nezkoušel jsem to. Další ingrediencí je máslo, olej, dobře vyuzená, nebo taky pikantní domácí slanina, vejce, strouhanka, pepř, sůl popřípadě i jiné koření dle chuti. Možno použít i česnek.

Postup

Nejprve najemno nakrájíme houby, které vysmažíme na másle. Ty po vychladnutí dáme do misky, přidáme na drobno pokrájenou slaninu a vejce. Směs promícháme a přidáváme strouhanku až vznikne těstíčko asi jako na bramboráky. Poté směs ochutíme a na rozpáleném oleji do zlatova opečeme v podobě placiček. Jako příloha se hodí vařené brambory a domácí tatarka s cibulí a nakládanými okurčičkami.

Fotografie uživatelů:

Přidat vlastní fotografie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30