O houbách

Hlívové matesy

Hlíva ústřičná | | Kájinka(m) | | samotný pokrm je rychlý, ale musí se nechat uležet |

Doporučit (Doporučeno: 3x)

Hlívové matesy

Ingredience

Tentokrát musím uvést i množství surovin.
- 1kg hlívy
- 0,5kg cibule
- 5ks bobkového listu
- 10 kuliček nového koření
- 10 kuliček pepře
- 1/4 lžičky hořčičného semínka
- 2 rovné lžíce soli
- 2 lžíce oleje
- půl hrnku octa (já použila obyčejný, vinný a jablečný 1:1:1).

Postup

Z koření, oleje a octa připravíme nálev.

Hlívu a cibuli nakrájenou na nudličky důkladně promícháme s nálevem a necháme uležet při pokojové teplotě zhruba týden. Pokud možno zabráníme přístupu vzduchu (zatížíme třeba menším hrncem). Pro barevnější variantu jsem část cibule nahradila česnekem medvědím. Nechat uležet můžeme i v lednici, ale trvá to delší dobu a není to taková dobrota.

Fotografie uživatelů:

Přidat vlastní fotografie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času

menší dodatečná, leč důležitá poznámka, 19.12.2012 08:10, Kájinka(m)

Ještě menší dodatečná poznámka. Dvakrát se mi stalo, že hlíva byla nahořklá. Nicméně pokud se hlíva před naložením lehce povaří, tak výsledný pokrm nahořklý není a samotný proces uležení se zkrátí, v tomto případě pak může uležení klidně probíhat v ledničce.


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30