O houbách

Vepřové na houbách

Hřib smrkový | | Kájinka(m) | Hlavní jídlo | přibližně 2 hoďky |

Doporučit (Doporučeno: 4x)

Vepřové na houbách

Ingredience

Je mnoho způsobů jak uvařit maso na houbách. Já mám tento.

- vepřové maso (měla jsem 4 plátky)
- větší cibule
- sušený hřib smrkový, ale klidně i směs hřibovitých(krásně voní)- asi 4 pořádný hrsti
- kapku oleje
- krapet másla (na zjemnění omáčky)
- sůl, mletý pepř, kmín
- mletou papriku (pálivá či sladká, dle chuti)
- houbový "vývar"

Postup

Nejprve spaříme houby a necháme máčet. Na drobno si nakrájíme cibulku. Než se nám osmahne do zlatova, tak si naklepeme plátky masa, osolíme a opepříme, zprudka orestujeme z obou stran, aby se maso krásně zatáhlo.

Plátky vložíme na orestovanou cibulku.

Houby scedíme a "vývarem" zalijeme plátky masa, přivedeme k varu. Vaříme a dusíme dokud maso není skoro měkké. Ano správně - pro rychlejší vaření můžeme použít papiňák :) Místo houbového vývaru lze použít třeba i vepřový nebo v nouzi i "kostku", ale tím se připravujete o silnou houbovou chuť a vůni :-)

Teď když už máme maso skoro měkké je ten správný čas přidat předem namočené houby, kmín, mletou papriku a vůbec dochutit celý pokrm. A dále vaříme dokuď maso není měkké. Podle potřeby můžeme zahustit třeba hladkou moukou. A nakonec vmícháme kousek másla pro zjemnění.

Podáváme třeba s rýží, ozdobit můžeme bylinkama. Dobrou chuť

Fotografie uživatelů:

Přidat vlastní fotografie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30