Hřib smrkový | | Kájinka(m) | Hlavní jídlo | přibližně 2 hoďky |
Doporučit (Doporučeno: 4x)
Je mnoho způsobů jak uvařit maso na houbách. Já mám tento.
- vepřové maso (měla jsem 4 plátky)
- větší cibule
- sušený hřib smrkový, ale klidně i směs hřibovitých(krásně voní)- asi 4 pořádný hrsti
- kapku oleje
- krapet másla (na zjemnění omáčky)
- sůl, mletý pepř, kmín
- mletou papriku (pálivá či sladká, dle chuti)
- houbový "vývar"
Nejprve spaříme houby a necháme máčet. Na drobno si nakrájíme cibulku. Než se nám osmahne do zlatova, tak si naklepeme plátky masa, osolíme a opepříme, zprudka orestujeme z obou stran, aby se maso krásně zatáhlo.
Plátky vložíme na orestovanou cibulku.
Houby scedíme a "vývarem" zalijeme plátky masa, přivedeme k varu. Vaříme a dusíme dokud maso není skoro měkké. Ano správně - pro rychlejší vaření můžeme použít papiňák :) Místo houbového vývaru lze použít třeba i vepřový nebo v nouzi i "kostku", ale tím se připravujete o silnou houbovou chuť a vůni :-)
Teď když už máme maso skoro měkké je ten správný čas přidat předem namočené houby, kmín, mletou papriku a vůbec dochutit celý pokrm. A dále vaříme dokuď maso není měkké. Podle potřeby můžeme zahustit třeba hladkou moukou. A nakonec vmícháme kousek másla pro zjemnění.
Podáváme třeba s rýží, ozdobit můžeme bylinkama. Dobrou chuť
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času