Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
...objektiv, 27.12.2012 14:00, vlk(m), (O přírodě)
...tady nerad odsouvám ohnivcovou pohádku...už jsem to dal i na nahouby...mám prosbu...objektiv sigma, 75-300 a po zmačknutí spouště se na displeji objeví tato hláška...prosím poradí někdo...???...kontakty jsou čisté jak dětská prdélka...a nejbližší obchod Foto až po Novém roce...

Re: ...objektiv, 27.12.2012 15:56, Forrest Run(m), (O přírodě)
Foťák s objektivem jsou řádně sesazený, Lojzine? Značka na značce? Draku, tak doufej, že je to jen SW problém...moje rada: Vyndej baterku a nech jí několik minut vyndanou...pro jistotu vylosuj i paměťovou kartu....pak to zase fšechno slož, nastartuj a dej:"Obnovit tovární/základní nastavení"....pokud to nepomůže, rozhodně se v tom dál nevrtej a ani znovu rasantněji nečisti konektory....bejvaj pozlacený a nešetným drhnutím tu zlatou pidivrstvičku můžeš poškodit, stoupne Ti tam elektrickej odpor a bude Ti to hlásit další virtuální chyby ....a můžou Ti pak kvůli tomu aj zamítnout záruku.
Držíme Ti s Kájinkou palce!:o))

Re: Re: ...objektiv, 27.12.2012 21:48, Zdeno(m), (O přírodě)
Lze jen souhlasit...Tahle chyba se mi stává dost často. Stačí vlhkost nebo nedotažené mezikroužky a objektiv...Vyndat baterku, jemně očistit kontakty těla i objektivu a zkontrolovat dotažení závitu objektivu. Mám zhruba stejnou mašinku...Po vrácení akumulátoru předpokládám fukčnost...

Re: Re: Re: ...objektiv, 27.12.2012 21:58, Zdeno(m), (O přírodě)
Samozřejmě funkčnost...Zkus také sundat objektiv a nechat v teple vysušit...Tělo foťáku ovšenm chraň krytkou, aby se Ti nedostal "boldér", jak říká Anička, dovnitř foťáku...Objektiv po návratu ze zimy vytočím na maximální zoom, aby schnul co nejefektivněji...teploty se pak rychleji srovnají...
Re: Re: Re: Re: ...objektiv, 28.12.2012 21:07, vlk(m), (O přírodě)
...díky vám...vyzkoušel jsem řádně docvaknout objektiv a fungují další funkce...zejtra budu pokračovat...snad se konečně zlepší počasí a nebude pršet...momentálně jsou venku 4 pod nulou a měsíc svítí jako pominutej...zejtra prubnu les...dobrou...

Re: Re: Re: Re: Re: ...objektiv, 28.12.2012 23:04, Zdeno(m), (O přírodě)
Hurá...Jen nerozumím té úvaze, že by se mělo zlepšit počasí nepršením...Já naopak jásám, když seshora cokoliv padá...To je pak fotonářez...Také mne občas pobaví konstatování, že je šeredně a není co fotit...Já nikdy nepředjímám co budu fotit, příroda mi vždy poradí a nasměruje mne...