Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Houby z louky, 05.11.2024 09:43, MartinRůžek, (O přírodě)
Dobré dopoledne, vložím fotky z travní lokality kde jsem byl ve čtvrtek s dvěma krátkými příběhy.
1. Jedu na podmáčenou travní lokalitu a tak když jdu k autu mám v jedné ruce holiny a ve druhé bágl s fotovybavením, jídlem a termoskou s čajem.Holiny postavím za auto abych je dal do kufru, bagl s věcmi na zadní sedadlo, jdu otevřít vrata, nastartuju , popojedu, zavřu vrata a odjedu.
Po cca 30km jsem na lokalitě, vystoupím, otevřu kufr a .........holiny nikde. Já je tam zapomněl dát.Takže zprvu našlapuju opatrně, ale jak přibývá mokro v mých botách, ztrácím opatrnost a nakonec tam chodím jak kdybych ty holiny měl jen s tím rozdílem, že rozhodně nemám nohy v suchu a teple. jel jsem sem na voskovky a jsou tady.
Voskovka šarlatová
Re: Houby z louky, 05.11.2024 09:43, MartinRůžek, (O přírodě)
Voskovku granátovou jsem našel vůbec poprvé.měla z jedné strany dost vyšisovanej klobouk a mně nedošlo, že to nebude na fotce vypadat dobře. Jinak bych byl s tou fotkou spokojenej, takhle ale nemůžu být.
Přestárlé voskovky papouščí už jen tak polehávaly, tak jsem je dal do krabičky a fotil až doma.
Našel jsem tam ještě bílé voskovky z okruhu panonské, voskovku luční pleťově i bíle zbarvenou a nějaké žluté a oranžové které jsem neurčil.
Mimo to tam rostlo hodně šťavnatek tečkovaných. A kamarád co tam byl dva dny po mně našel ještě květnatec archerův a nějaké další voskovky.
Cestou zpátky jsem jel kolem místa kde zůstal neodtěžený uschlý smrkový porost a pod ním roste nádherný březový mladý les, letos plný kozáků, který tam nikdo nezasadil.Fotka má bohužel blbou, nezajímavou plechovou oblohu, ale vkládám ji jako názornou ukázku toho, jak si ta příroda dokáže poradit sama a člověka k tomu vůbec nepotřebuje. Tenhle můj názor nikomu nenutím, vím, že spousta lidí včetně mých blízkých známých s ním nesouhlasí.
Ahoj
Martin