Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Re: ...dnes pořád ještě pršelo..., 21.06.2020 11:46, Forrest Run(m), (O přírodě)
Parádní košíček, Lojzíku!
Hele, jestli tam máš vytipovaný habrový/bukový lesíky, tak je teď sleduj, když takhle intenzivně před pár lety pršelo ve Svatojiřském lese, a pak následovalo stabilní oteplení, následovala doslova habráčková záplava, ani se to nedalo posbírat, vystřelily téměř synchronně sice tedy do 2 neděl bylo skoro komple po nich(značná červivost hymenia i plísně), ale tehdy za hodinku nabagrovat 15-20kg pevnejch mrňousků-sirek s maličkejma hlavičkama nebyl problém. Vřele všem doporučuju usušit/zamrazit a pak pod zvěřinu nebo jiný červený masíčko a tááááhnout 3-4 hodinky v toubě při 120°C!
Ještě jedna zajímavost ohledně praktickýho využití habráčků, pro experimentátory-pokud je zpočátku sušíte opravdu pomaloučku(před tím dokonce nechávám plodnice pár hodin nepokrájený "zavadnout" při pokojový teplotě), tak sfermentujou, zčernají jako uhel a začnou vonět trošku jako polívkový koření a je na dochucování je to naprostá pecka!:-) Jen se musí vychytat ten správnej moment a pak raději bleskově dosušovat v sušárně na ovoce na 60°C plus s ventilátorem na max.