Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Čekala jsem, až se trochu ochladí, 06.08.2017 16:00, mipera, (Houby)
Dnes jsem dojela na kole kouknout na sluku svraskalou, byla jsem hodně zklamaná.
V lese je ještě větší sucho než u nás, našla jsem pouze několik, ne zrovna svěžích, holubinek a 1 suchou babku. Poté jsem trochu popojela a našla pouze asi 10 suchých bedel vysokých.
Domů jsem přijela s prázdným košíkem a dokonce i bez fotek. To už se mi hodně dlouho nestalo.
Tak dám aspoň nálezy z pátečního lesa.
Tady nevím...

Re: Čekala jsem, až se trochu ochladí, 06.08.2017 17:30, petras, (Houby)
Zrovna jsem se vrátil z lesa nad barákem,jsou to ty vlhké rokle kolem potoků.Ani jsem nevytáhl foťák,došel jsem až do míst,kde byly zemničky a nenašel ani jednu houbu,která by šla vyfotit,ani žádnou drobotinu.Déšť sem nedošel,jsme ve srážkovém stínu.Tak bude dost dlouhá pauza.

Re: Re: Re: Re: Čekala jsem, až se trochu ochladí, 06.08.2017 21:32, Lawnmower, (Houby)
IMHO, u té první fotky je na první pohled jasný, že se jedná o softwarový rozostření. Ta druhá fotka je přirozená a pokud se ptáš na pozadí, tak trochu rušivé je. Pokud to chceš řešit, tak buď na místě změnou úhlu, anebo přisvícením na objekt, čímž se pak pozadí relativně ztmaví, můžeš přijít i v jinou dobu, anebo i použít jinou optiku.... No a když to budeš chtít řešit softwarově, je nejdřív nutný zvládnout výběr masky, to se Ti na první fotce nepovedlo, ledaže by to rozmazání hran byl záměr.