Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pokus s výtrusným prachem, 30.06.2015 14:32, alesjirsa(m), (Houby)
Hele, tak teď jsem právě skončil s mikroskopováním. Nakonec jsem vymyslel způsob, jak dát na podložní sklíčko výtrusný prach, ale radši se ani neptej, co jsem vymyslel, protože by sis myslel, že jsem se zbláznil. 
Pozoroval jsem výtrusy, ale stejně zatím nijak nejsem přesvědčen, zda byly bradavčité nebo hladké. Neviděl jsem to příliš zřetelně, poněvadž jsem měl nedostatek světla, což bylo způsobeno právě vlivem té metody, kterou jsem již zmínil. Příště to už snad udělám normálně, teda aspoň tak, jak si myslím, že by se to mělo dělat. Tentokrát jsem to zkazil. Nicméně zkoušel jsem ten USB připojovač, ovšem zatím mě nijak nenadchl. Ten program, co mám, dělá hluboce nekvalitní fotografie. Radši je tu ani nebudu předvádět, z toho se nedá poznat vůbec nic. Potom mě něco napadlo, jak bych možná kvalitu fotografií mohl zlepšit, ale to už jsem pak bohužel neměl šanci vyzkoušet. Takže opět příště.
Naštěstí je tu ještě jeden, byť dost netypický a bláznivý způsob, jak získat fotografie. A to tak, že se snažíte vyfotit, co vidíte v mikroskopu, foťákem. Je to docela složité, ale nakonec se mně díky tomu podařilo dostat aspoň tuto fotografii.
Takže zatím je to "takový všeljaký". Neříkám předem, že to bude zlé, ani to zatím nijak nechválím, samozřejmě USB zařízení funguje dobře, ale program je na nic, tedy aspoň zatím. Také jsem původně myslel, že bude fungovat jako kamera - napřed ještě v tom programu pořádně zaostřím preparát a pak teprve to udělám jako snímek. Jenže to už rovnou udělá snímek bez toho, abych ještě preparát zkontroloval, jestli je dobře zaostřen.
Až budu mít opět něco na preparování, pořádně se na to zaměřím. Teď už s tím ale asi bohužel nic nenadělám.