O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Dobrý večer, 25.10.2024 21:50, MartinRůžek, (O přírodě)

Už je to pár let, co jsem byl na těchto stránkách naposledy. Nejsem mykolog, jsem ornitolog se zájmem o rostliny, houby, savce ,obojživelníky, vážky a denní motýly a všechno to strašně rád fotím.Ty houby mě před lety tak trochu opustily a teď se k nim zase maličko vracím. Budu rád když mě moje určení upřesníte nebo opravíte.
Vložil bych pár holubinek s jedním otazníkem na konci.
První je jízlivka z písčitého boru.Pálí,pálí,pálí, ale má krásnou pevnou lehce nažloutlou dužninu snad nikdy ne červavou.

Re: Dobrý večer, 25.10.2024 21:50, MartinRůžek, (O přírodě)

Druhá je holubinka révová taktéž z boru na vápencích což mě trochu zmátlo, ale nepálivá dužnina i makrochemie mně ji potvrdila tak nevím která by to byla jiná.

Třetí je holubinka trávozelená z podhorské smrčiny sem tam bříza

Poslední je snad s ???? Holubinka cihlová z boru na vápencích. Rostla vedle té révové.
Nepálivá dužnina.Makrochemie FeSO4 slabě cihlová, guajak pomalu středně až silně modrající, fenol tmavě hnědý, výtrusný prach sytě žlutý. Za případnou opravu děkuji a hezký zbytek večera.

Re: Re: Dobrý večer, 26.10.2024 18:37, Bery, (O přírodě)

Pěkně nafocené ale neporadím, s těma prvníma třema bych i souhlasil, 4. netuším vůbec.

Re: Re: Re: Dobrý večer, 27.10.2024 07:45, samotářka, (O přírodě)

Zdravím Martina Růžka. Je to dobře, že fotíš hodně přírody. Mnohé další fotky by určitě byly obohacením pro tyhle webové stránky. Fotky ptáků atd. V zimě poroste hub málo, proto aktuální fotky z přírody by se hodily. Já tvořím web Blanokřídlí v Praze. V zimě mi hmyz nelétá, nemám co vkládat. Tvoje pomoc by se mi také hodila. Do mého webu mám zablokované přihlášení jiných lidí, je potřeba mi psát na mail, je uvedený v kontaktu.
Hanka

Re: Re: Re: Re: Dobrý večer, 27.10.2024 09:05, MartinRůžek, (O přírodě)

Zdravím Samotářko, blanokřídlí jsou pro mě "španělskou vesnicí" ale na tvůj web se rád podívám.
Tady to beru jako mykologické stránky a myslím, že fotky z jiných oblastí přírody sem moc nepatří. Mám taky svoje webovky, které jsem chtěl letos pro jejich zastaralost (15 let)a moji "ajťáckou" negramotnost ukončit, ale nakonec jsem je ještě na rok zaplatil.Odkaz nechci dávat abych neporušil nějaká pravidla, ale žiju na Podblanicku a je to můj kraj, tak tím směrem se dají najít.
Už nevím, ve kterém roce jsem tyto mykologické webovky navštěvoval. Odhaduju tak 4-6 let zpátky, možná i víc, ale přijde mě, že tenkráte sem tedy chodilo více lidí. Asi tak 14 dní tyto stránky sleduju, než jsem se osmělil sem vložit svůj příspěvek.

Re: Re: Re: Re: Re: Dobrý večer, 27.10.2024 18:53, Zdeno(m), (O přírodě)

Vidím to tak, Martine, že se příliš zatěžuješ přemýšlením, co sem ano a co ne. Publikuj, hranice jednotlivých zájmů se překrývají, stránky to vstřebají, jen snad žádosti o identifikaci posílat do určovny...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30