Re: Jak se fotí houbelec - basset, 14.01.2014 20:26, Forrest Run(m), (O přírodě)
Henry, naprosto si nedělám nějakej nárok, že můj postup je jedinej správnej a že ostatní žijou v bludu, spíš jsem to použil jako příklad možnýho sledu kroků-jednoho z mnoha možnejch. Jsem rád i za Tvůj úhel pohledu.
Šlo mi v první řadě, aby se Patrik připravil na to, že to nebude:"Hup na krávu, už je tele!" 
A že bude rozumnější ho virtuálně popadnout za ruku a vést ho step-by-step správným směrem, proč nenasměrovat jeho nadšení a energii, zkrátka aby přestal:"Výkonný, leč neefektivní!"
, slon v porcelánu s focením i determinací hub "Pikachu Style".

Snad ho povzbuděj i dílčí úspěchy.
Každýmu z nás se líbí něco trošku jinýho. Přiznám se, osobně jsem třeba považoval Fáfovy fotky za až moc vyšperkovaný a drobátko přeupravený, ofšem jen do tý doby, kdy s nima v rámci Fotosoutěže ČMS vyhrál, co se dalo A následně se na výstavách po republice právě nad jeho fotkama kochalo víc lidí, než nad fotkama ostatních účastníků, to jsem se mu pak v duchu omluvil. Každej tu máme nějakej "fotorukopis", podle kterýho jsou fotky některejch z nás poznatelný i bez autogramu....vezmi si fotostyl Javase, Fáfy, Kryšota, Zdena, Tondy Kralupáka,...
Sám jsem do atlasu dával "civilnější" a realističtější fotky a dokonce jsem v tomto případě i doplnil fotku biotopu a doplním i další fotky biotopů z různejch míst, aby si pak ti méně zkušení taky dokázali najít to "svoje" ohnifcoviště.
Pan Fotograf hub, Mistr František Papoušek, kterej říká, že nejlepší aranžér je příroda, u houby stráví při focení i víc jak hodinu-to mám z první ruky od Jiříka Burlíka.
Snad se shodneme na tom, že hranici mezi krásnou fotkou s vypovídající hodnotou a vyumělkovaným kýčem můžeme mít každej trošku jinde.