Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Po deštích drobotiny přibývá., 24.07.2017 00:23, petras, (O přírodě)
Odpoledne pršelo,tak jsem šel zase až k večeru.První houbička v mechu.
Re: Po deštích drobotiny přibývá., 24.07.2017 00:23, petras, (O přírodě)
Na klacku,nevím,trepkovitka?
Pak jsem na hlíně uviděl něco malého,bílého,jeden až dva milimetry,semeno břízy je větší
Re: Re: Po deštích drobotiny přibývá., 24.07.2017 06:25, Tori(m), (O přírodě)
No tak tohle je super, zemnička bílá (Leucoscypha leucotricha), CRko. Gratuluju k nálezu! Jak to u vás vypadá s počasím? Kdyby bylo dost vlhko, aby přežily do 28.7., tak bych si je ráda přijela vyfotit a sebrat vzorek do herbáře. Pokud ne, tak tě poprosím, jestli bys mohl třeba tenhle kousek hlíny s plodničkami sebrat a usušit. Budu do té doby nespíš mimo net, tak nevím, jak budu moct odepsat.
Re: Re: Re: Po deštích drobotiny přibývá., 24.07.2017 07:12, petras, (O přírodě)
No nevím.Vydloubl jsem ten kousek hlíny a dal na klacek,večer pršelo,tak jestli z toho něco zbylo.Je to dost daleko pěšky,ale jestli je to taková vzácnost,tak tam zajdu.Jinak fotek mám víc.
Re: Re: Re: Re: Po deštích drobotiny přibývá., 25.07.2017 07:29, Patrik(m), (O přírodě)
A jestli je to v okolí Jeseníku a vydržela by do 7.8. taky bych si ji rád vyfotil
Re: Re: Re: Re: Re: Po deštích drobotiny přibývá., 25.07.2017 10:02, petras, (O přírodě)
Tori ji chtěla,ale už jsem ji nenašel,půjdu se tam ještě podívat.Pokud přijedeš,zajdu se podívat do parku na kyjanku,myslím,že by tam mohly být.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Po deštích drobotiny přibývá., 25.07.2017 12:52, Patrik(m), (O přírodě)
Pro mě stačí pár apothecií, pokud budou optimální podmínky, do té doby by jich tam mohlo vyrůst více. H. Deckerová ji nejblíže ode mě našla u potoku 10 km od mého bydliště, ale přesnější lokalitu, nebo spíše specifikaci kde na lokalitě, se už nedozvím...
na jednom místě pod jasanem to rozjely voskovičky ve velkém.
Pak jsem se potopil ke korálovému útesu a fotil "sasanky".
Re: Re: Po deštích drobotiny přibývá., 24.07.2017 09:12, alesjirsa(m), (O přírodě)
Válečkovka keříčkovitá.
jako v moři
Re: Re: Po deštích drobotiny přibývá., 25.07.2017 21:27, Pavla, (O přírodě)
Áááách .... hledá se Nemo.
Re: Re: Re: Po deštích drobotiny přibývá., 25.07.2017 22:21, petras, (O přírodě)
Líbí?
mám šedesát fotek a zítra budou další,nevím co s tím
Krásné nálezy.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30