Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Včerejší fotky, 12.05.2017 15:46, mipera, (Houby)
choroš smolonohý
Re: Včerejší fotky, 12.05.2017 16:23, petras, (Houby)
To jsou krásné houbičky,že?
Re: Včerejší fotky, 12.05.2017 15:46, mipera, (Houby)
choroš zimní, mně se víc líbí ch. brvitý
Re: Re: Včerejší fotky, 12.05.2017 17:33, alesjirsa(m), (Houby)
Je to stejný druh, nevím, jestli to tak bylo myšleno, či ne, každopádně choroš brvitý je správnější označení.
Re: Re: Re: Včerejší fotky, 12.05.2017 17:48, mipera, (Houby)
Koukla jsem do atlasů, tam je většinou nazývaný jako choroš zimní, mně se také víc líbí ch. brvitý. Jestli je správně brvitý, měl by se tak jmenovat i v atlase
Re: Re: Re: Re: Včerejší fotky, 12.05.2017 19:24, Zdeno(m), (Houby)
Už jen proto, že to není zimní druh a mate nálezce choroše poloplástvového...
Re: Re: Re: Re: Re: Včerejší fotky, 12.05.2017 20:41, MACEK, (Houby)
Choroši krásná houba, parádně blejsklá
destice chřapáčová
Re: Re: Včerejší fotky, 12.05.2017 17:01, Včelda, (Houby)
podle pozadí bych myslel, že se za desticema valil dým a nebo hoooodně hustá mlha
Re: Re: Re: Včerejší fotky, 12.05.2017 17:11, mipera, (Houby)
Toto je původní, zase bude lepší. Zkouším, co zoner umí, tady jsem použila přechodový filtr. Včeldo, jsem ráda za Tvoje připomínky, zanechám těch experimentů.
Re: Re: Re: Re: Včerejší fotky, 13.05.2017 00:09, Včelda, (Houby)
tak nic proti experimentům, jen jsem toho názoru, že když už se něco takového dělá, mělo by to být velmi precizní, aby se na první pohled nic nepoznalo. Nehledě k tomu, že v tomto případě ani vlastně nevidím důvod, proč takový experiment provádět...
Re: Re: Re: Re: Re: Včerejší fotky, 13.05.2017 08:18, mipera, (Houby)
Díky, chybami se člověk učí... Před třemi roky jsem udělala první fotku, myslím, že mě každá kritika i rada trochu posunula.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včerejší fotky, 13.05.2017 20:29, léto, (Houby)
Myslím, že by byla škoda zanechávat eperimentů. U fotek fauny musím používat hodně úprav. Lokální korekce šumu, lokální úprava barev, retuše atd. Třeba ten skokan co jsem dával níže je focenej na ISO 1250 a po úpravách to nevypadá úplně blbě. Dycky se děsím toho, že se fotka vrátí ošipkovaná a okroužkovaná od Včeldy. To se zatím nestalo, tak je to asi v únosných mezích. Chci říct, že kdybych neustále nezkoušel, tak to nevypadá, tak jak to vypadá. Mimochodem hodně jsem zkoumal jak si odšuměla poslední ohnivce a myslím, že je to dobrá práce i cesta.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včerejší fotky, 13.05.2017 20:43, mipera, (Houby)
Díky, ten skokan je parádní. Včelda má pravdu, úpravy na počítači mě hodně baví, budu se muset akorát trochu krotit. Už se těším na zítra, dojdu vyfotit kozáka březového. Byla jsem s vnukem na procházce po sídlišti a objevila jsem ho pod břízou /myslím houbu i když vnuka klidně taky/. Neměla jsem s sebou stativ, bez něj jsem se o fotku ani nepokoušela.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30