Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit kategorie:

Poděkování a fanfáry, 10.09.2020 16:31, Pavla, (O přírodě)
všem díky za milé reakce. Mám vždy radost, když se Vám mé příspěvky líbí, mám radost, když se tady naučím něco nového, mám radost, že máte smysl pro humor a mám radost, že můžu vyhlásit tomaje jako vítěze tipovačky, jaké druhy hub se objevily u krtka, který si tak moc přál kalhotky s kapsami. 
Přikládám fotodůkaz, gratuluji a všem přeji krásný zbytek dne. Ahóój

Houbař(ka) na vážkách, 09.09.2020 20:05, Pavla, (O přírodě)
aneb něco vím, něco ne, třeba se mi rozluštění dostane. ;)
Začnu tím, čeho už máte asi všichni plné zuby i spíže, ale je to holt nejmilovanější hříbek, který nás všechny provází od dětství. Btw, my teď žijeme krtečkem, věděli byste, kolik druhů hub a jaké (jestli vůbec nějaké) se objevilo v díle Krteček a kalhotky?
Zkuste si ze srandy tipnout.

Re: Re: Houbař(ka) na vážkách, 09.09.2020 20:42, alesjirsa(m), (O přírodě)
Tohle je celkem asi jasně ta šťavnatka olivově bílá.

Re: Re: Houbař(ka) na vážkách, 09.09.2020 20:43, alesjirsa(m), (O přírodě)
Nebude to C. rubellus ?

Re: Re: Houbař(ka) na vážkách, 09.09.2020 20:43, alesjirsa(m), (O přírodě)
Nebráním se sluce.

Re: Houbař(ka) na vážkách, 09.09.2020 20:05, Pavla, (O přírodě)
Šmajrá, to jsem se dneska rozjela, co? Snad jsem Vás moc neotrávila. Poslední dotaz, zda se v tomto otráveném "jablíčku" dá rozpoznat holubinka vrhavka, jahodová, nějaká jiná nebo se to takto z obrázku vůbec nedá určit? Asi tuším, která možnost je správná.
Tak se nezlobte, pokud mi někdo s určením dnešních záhad poradí, předem moc děkuji a jako vždy přeji všem krásný a klidný večer.

Re: Re: Houbař(ka) na vážkách, 10.09.2020 19:34, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Tak to je druhů-hezký!

Re: ne nadarmo mají přezdívku Janek, 10.09.2020 19:35, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)

Re: Re: Re: ne nadarmo mají přezdívku Janek, 10.09.2020 19:36, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Tak!

Re: Re: Já sbíral pod osikami, břízami a smrčky, 09.09.2020 06:12, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Paráda-hezky čistý!

Re: Re: Vyškov pře Duklou, 08.09.2020 20:36, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)

Re: Už se Vám stalo, 07.09.2020 20:47, Pavla, (O přírodě)
Ten den jsme v lese potkali pána v zeleném triku, který si jen tak vyšel do lesa podívat se, jestli rostou a ... ony rostly.
Byl bez košíku, bez tašky, a stejně mladým smrkáčkům a liškám neodolal, a tak je nesl v náručí a složil nám je k nohám s vysvětlením a omluvou, že je tady na dovolené, ubytovaný v hotelu a neměl by je jak zpracovat.

Re: Re: Už se Vám stalo, 08.09.2020 20:33, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Líbí!

Re: Už se Vám stalo, 07.09.2020 20:47, Pavla, (O přírodě)
Rozloučím se obrázkem houby, která není nikterak vzácná, ani krásná, ani supernafocená, ale přesto mi ten den udělala největší radost. Proč? No protože mě na tuto housenici cizopasnou upozornil můj muž, požírač a milovník borůvek, slovy: "Hele, tady Ti roste nějaký ten Tvůj nesmysl na focení."
Já ho snad ty nejedlé houby jednou přeci jen naučím milovat. A Vy mějte taky fajn večer. 

Re: Re: Re: Z rokle., 07.09.2020 22:00, alesjirsa(m), (O přírodě)
Leponohé nee. 

Re: Re: Z rokle., 08.09.2020 20:31, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)

Re: Trocha symboliky, asociací a hádanka..., 07.09.2020 18:42, Pavla, (O přírodě)
Obrázek mi připomněl hádanku bájné thébské sfingy, která hadače za špatnou odpověď bez milosti na místě roztrhala. Co Vy? Přežili byste? Schválně. 
„Který tvor ráno chodí po čtyřech, v poledne po dvou a večer po třech?“
Správná odpověď je: "Houbař".
Ten ráno v nízkém hustém lese chodí po čtyřech, v poledne se narovná, aby donesl plný košík hub domů a večer je z toho tak zmožen, že se musí opírat o hůl."
Tak co? Uhádli všichni, nebo mám někoho roztrhat? 

Re: Trocha symboliky, asociací a hádanka..., 08.09.2020 20:29, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)

Houbaři(křiklouni) se vyrojili, 05.09.2020 23:05, Dano, (O přírodě)
Do lesa se teďkom dostanu jen o víkendu, situace se dost změnila, hub roste víc, spíš hřibu smrkových roste dost a to přilákalo kdejakého houby sbírajícího člověka, v lese je všude slyšet hlasy a křik. Hrůza
Smrkové hřiby byly všude a fotit mě je nebavilo, jeden hnědý, co ušel pozornosti.

Re: Houbaři(křiklouni) se vyrojili, 07.09.2020 18:53, Pavla, (O přírodě)
Pokaždé, když se o víkendu nedostanu do lesa, těším se na Tvoji řadu, abych si udělala obrázek, o co jsem přišla. Křiklouny ovšem nemusím, takže ta lesklokorka ploská v parku s Prckem je mi pro tentokrát 1000x milejší.
Jinak to máš zase všechno moc pěkné, vtž. ;)

Re: Re: Houbaři(křiklouni) se vyrojili, 06.09.2020 06:35, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Máš to hezký!