Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit kategorie:

Re: Re: Jak jsem napsal, tak jse udělal, 12.07.2021 00:29, Yohaness(m), (O přírodě)
Deštník nenosíš?
Re: Jak jsem napsal, tak jse udělal, 12.07.2021 00:02, Kraken(m), (O přírodě)
Celkově to bylo mnohem slabší, než jsem předpokládal, ale přesto to byl prima výlet. V Krušných horách je krásně. A když jsem sjel z hor dolů, spustil se pořádný slejvák.
Omlouvám se za přetah a loučím se okáčem rosičkovým.

Re: Jednodruhový, 10.07.2021 23:23, Dano, (O přírodě)
Zajímavé focení foťák uvnitř pařezu.
Nesebral jsem ani jednu houbu, kozáky habrové jsou dobré, ale podle mě se hodí jen do směsí, samostatně obarví všechno do černa.
Omlouvám se za přetah a tu jednodruhovost, ale byl jsem rád, že jsem konečně našel a pofotil.

Re: Re: ...pár praváčků..., 10.07.2021 06:21, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)

Lilie zlatohlavá, 08.07.2021 22:59, Kraken(m), (O přírodě)
Měl jsem dnes v plánu něco jiného. Ale protože se udělalo hezky, vykopal jsem se podívat se opět za liliemi zlatohlavými. Moc se mi tam nechtělo, protože jsem se obával, že zase ještě nepokvetou, nebo hůř, že už je zlikvidovaly srnky a chřestovníčci. Když jsem našel první, viděl jsem to černě, na stonku zbylo jen jedno poupě. Ale nakonec to tak zlé nebylo, pár kvetoucích lilií jsem našel.

Re: Re: Lilie zlatohlavá, 09.07.2021 06:51, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Hezky jsi je nacvakal!

Re: Re: Ještě něco ze včerejška. , 07.07.2021 07:45, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Líbí!

Re: Re: Ještě něco ze včerejška. , 07.07.2021 07:10, Forrest Run(m), (O přírodě)
Lesklokorky jsou na imunitu i proti smrti, ale člověk musí počítat s tím, že ho pak ve sto letech přijdou wodprásknout z VZP, protože jim kazí průměr!

Re: Re: Re: Ještě něco ze včerejška. , 07.07.2021 19:07, Forrest Run(m), (O přírodě)
Karliku, vzhledem k tomu, že aj v případě G.lucidum se mohou obsahové látky lišit i o víc jak řád, tak těžko soudit. Ale když si uděláš "dvojitou" tikturu ze směsi lesklokorek, tak by naopak mohl nastoupit synergický efekt různých substancí, takže za mně...rozhodně experimentuj!:-)

Re: Re: Ještě něco ze včerejška. , 07.07.2021 07:49, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
U zadní brány tam roste amanita ceciliae,ale na ni je ještě asi brzo!
Re: Ještě něco ze včerejška. , 06.07.2021 23:52, Kraken(m), (O přírodě)
Rostlo tam toho víc, například nějaký suchohřib, choroš šupinatý a nežloutnoucí pečárky. Ale nechci to tu zahltit, tak už dám jen tuhle hlenku. Můj první tip bylo vlčí mléko, ale pak přišly pochybnosti... 1.) Byla tam jen jedna plodnice. 2.) Zdála se mi příliš veliká. 3.) Má jinou, hladkou strukturu povrchu plodnice. Ale třeba jen vidím trávu růst, počkám si co na to Chorcheee...

Re: Re: Ještě něco ze včerejška. , 07.07.2021 07:42, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Hezky kájo!
Ta poslední-já v tom vidím mladou síťovku pýchavkovitou,ale je to jen tip!

Re: Ještě něco ze včerejška. , 09.07.2021 06:49, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Může být kájo,stálo by to za to ji teď zkontrolovat co se z toho vyklubalo!

Re: LETOŠNÍ PRVNÍ SMAŽENICE, 06.07.2021 18:43, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
To by šlo!