O houbách

Diskuse a galerie

 

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

No konečně..., 21.05.2016 01:55, Kraken(m), (Houby)

...jsem se dočkal a můžu přerušit proud svých nehoubových příspěvků!

Re: No konečně..., 21.05.2016 18:48, Forrest Run(m), (Houby)

Forrest rád borovák......a Kájinka taky!
Bravo, Karlos!
Ne nadarmo se mu říká "Májový Hřib"!
Co myslíš, Kodle, pochlapěj se konečně Krušky, a bude letos křemílků na kosu?
Karolínce i mamce roky básním o červenejch kobercích z kloboučků janků, už to začíná připomínat "Čekání na Godota"!

Re: Re: No konečně..., 21.05.2016 20:50, Zdeno(m), (Houby)

Nic proti klasikům, ale u nás je to spíše čekání na vodu...

Re: Re: No konečně..., 21.05.2016 23:11, Kraken(m), (Houby)

Já ti nevím, draku. Zdá se mi, že už to nikdy nebude jako dřív. Nějak se tu křemenáčům přestává dařit a to ne jen tam nahoře...

Re: No konečně..., 21.05.2016 01:55, Kraken(m), (Houby)

Něco mi říkalo, běž do lesa! Manželce po obědě opět nebylo dobře, šla si lehnout a já se na dvě hodinky vytratil z domu.

Re: No konečně..., 21.05.2016 01:55, Kraken(m), (Houby)

Ve srytu duše jsem doufal, že by tam mohl být a byl tam! Hřib borový. Trochu suchem popraskaný, ale tvrdý a naprosto zdravý!

Re: Re: No konečně..., 21.05.2016 07:55, Yohaness(m), (Houby)

Paráda Karle.

Re: Re: No konečně..., 21.05.2016 09:04, vlk(m), (Houby)

...gratuluji...párkrát byl i můj první v sezóně...

Re: Re: No konečně..., 22.05.2016 00:41, Včelda, (Houby)

asi jsi byl vážně nadšený, ale... Jako dobrý, borovák, ale vizuálně poměrně nefotitelný, respektive nemající moc smysl fotit, a jinak nic zásadního. Mně už některé příspěvky přijdou vskutku dětinské, kdo kdy kde co fotil dřív, hlavně že to fotil. Máme tohle opravdu zapotřebí?!?
Takhle to asi vyznívá celkem prapodivně, ale dění na mykostránkách se mi zdá iritující víc a víc. Vždycky se totiž objeví někdo, kdo dá toho roku první foto nějaké houby. OK, proč ne. Nicméně hned potom se velké množství ostatních houbařů vrhne na lokality, aby (nevím proč) okamžitě potvrdili skutečnost, že i u nich to roste!!! Následuje vlna fotek těch samých hub z různých koutů republiky. Do toho se objeví první foto jiného druhu a už to zase jede. Vlny se přelévají, jedinci, kteří u sebe zrovna dané druhy neobjevili, propadají depresi. Kde kdo se předhání lepší fotkou, některé mykotryskomyši neváhají kvůli doplnění prázdných míst ve svých fotomykoalbech urazit velké vzdálenosti a po vzoru geokačerů díky promptně dodaným GPS souřadnicím obrážejí aktuálně nejlepší místa...
A takhle to funguje po většinu sezóny a k tomu ještě každoročně. A mně nezbývá ptát se, proboha, PROČ???

Re: Re: Re: No konečně..., 22.05.2016 00:53, basset(m), (Houby)

Včeldo, nechci Tě nijak urazit, ale asi pro to, aby mohl někdo napsat takový příspěvek jako Ty. Sorry. Kdybych Tě na takových místech, která popisuješ nepotkal, tak bych Ti věřil. Ale já Tě tam potkal.

Re: Re: Re: Re: No konečně..., 22.05.2016 01:03, Včelda, (Houby)

v pořádku, některé věci a hlavně někteří lidé mě skutečně nemohou urazit. A jak si správně napsal, právě proto, že jsem se bohužel několika tryskomyších akcí zúčastnil, vím o čem píšu. Je to totiž nesmyslná aktivita, naprosto neuspokojující a relativně trapná. Asi si tento příspěvek zrovna Kraken nezasloužil, dal se napsat pod množství jiných, ale holt to prostě zrovna takhle vyšlo... Nakonec o konkrétních jménech to není.

Re: Re: Re: No konečně..., 22.05.2016 00:57, Dano, (Houby)

Proč? Asi nejdeš s dobou, já taky ne, ale dneska je to tak, lidi se chovou jak dobytek ve výkrmu. Mě to taky vůbec nebaví, ale co mám dělat. Jinak jsi to napsal přesně.

Re: Re: Re: Re: No konečně..., 22.05.2016 01:27, Včelda, (Houby)

jo jo, Dano, však ono všude najdeš věci co jsou fajn a co stojí za h... Můžeš se na to vykašlat, dát ruce pryč a dělat si co chceš. Já jsem asi naivní, ale pořád věřím, že vystoupit z řady má smysl a že to třeba i může být inspirace pro další. Dělat si věci podle sebe a dát najevo, když se mi něco nelíbí. Samozřejmě to má i svou stinnou stránku, bohužel dnes nejsou lidi zvyklí na jakoukoli kritiku a vnímají ji vysloveně negativně a útočně. Ale i s tím holt nezbývá než počítat.

Re: Re: Re: Re: Re: No konečně..., 22.05.2016 09:09, Zdeno(m), (Houby)

Nabízí se otázka, proč sem vůbec přispíváte. Smést se stolu pětiletou snahu mnoha různých přispívatelů s různou představou publikování a různými prioritami, je věru snadné. Nepřekvapuje mne, že nejvýraznější výhrady mají čerstvě příchozí. Včelda je ovšem jiná kategorie než Dano, jehož začátky známe a pro kterého je i samotné sledování cvrkotu určitě užitečné. Myslím, že Ti tady každý pomohl a prostředí tady snad tak zlé není. Každý jsme tvůrcem, ale i spoluviníkem stavu, který nemusí (a taky nikdy nebude...) každému vyhovovat... Jak to říká můj věrný Murphy? Každý dobrý skutek...

Re: Re: Re: Re: Re: No konečně..., 22.05.2016 10:42, Yohaness(m), (Houby)

Včeldo, lidé zde jsou nadšenci, houby a přírodu milují a jsou šťastni, pokud najdou cokoliv, je to vášeň. Nemůžeš jim to zazlívat. Z entomologie víš, co je síla sběratelství, promítni si to do fotografování hub – vytváří se komunity, někteří spolu jezdí do lesa, jiní fungují sami na různých internetech, někteří jezdí na osvědčená a známá místa a snaží se každý rok o lepší fotografie (byť třeba stejného druhu), jiní naopak radši navštěvují místa neznámá. Sdílená radost je dvojnásobná radost. Vše záleží na úhlu pohledu, každý to máme trochu jinak a já rozumím tomu tvému, ačkoli můj je odlišný – mně vadí na různých houbařských stránkách jiné věci a také jsem se již tímto směrem několikrát projevil.
Jinak za sebe mohu prohlásit, že když můžu jet do Nepálu za novým druhem chrobáka, nevím proč bych nejel třeba na Šumavu za houbou, kterou jsem ještě neviděl…
Zavěrem snad jen souhlas s tebou, že zrovna Kraken si ten příspěvek nezasloužil.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: No konečně..., 22.05.2016 11:03, Včelda, (Houby)

no jo, ok, možná jsem jedinej, komu přijde absurdní, že když v pátek Pavel najde baňku, hned v neděli polovina mykologů se vyrazí podívat, jestli u nich rostou už taky. Místo aby se spíš snažili hledat něco jinýho. A takhle to je se vším. Trochu dle rčení, soused má nové auto, tak ho musím mít taky a nejlíp dvě.
Z tohoto důvodu se mi líbí třeba příspěvky Patrika, který představuje houby celkem neznámé a které málokdo viděl nebo fotil...
Prostě tím vším chci říct, že mykostránky by člověka měly nějak obohacovat a nejlíp i posouvat dál, což vystavováním fotek xkrát viděných druhů prostě moc nefunguje. Osobně už jsem tím delší dobu znechucen a nemám ani chuť někam dávat fotky. Jestli lidem vyhovuje focení kovářů a podobně, pak ok.
Rozhodně nechci ničit něčí snahu, jak psal Zdeno. Je samozřejmě na každém, co bude dělat nebo fotit. A Krakenovi se tímto omlouvám, měl jsem to radši hodit jako zvláštní vlákno.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No konečně..., 22.05.2016 13:38, chorcheee(m), (Houby)

Ano, celkem se Včeldou souhlasím. Hlavně v tom, že 1/ vystupování z řady je důležitá součást pokroku, 2/ že některé pinožení a soutěžení lidí, kteří, zdá se, nemají v životě jiné lásky, je komické až trapné a 3/ že dost obdivuji Patrika, protože se prostě zajímá o to své, i když to skoro nikoho dalšího nezajímá a nejspíše ví, že tím nebude nikdy - alespoň v mainstreamovém pojetí - slavný, bohatý a atp.

Na druhou stranu to asi chce trochu diplomacie, ale v tomto nemám zrovna já co radit .

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No konečně..., 22.05.2016 14:06, basset(m), (Houby)

Já bych doporučil všem, kterým se na těchto stránkách něco nelíbí, aby použili to, co doporučuje vlk
-
otočte kolečkem a najděte si něco, co Vás na stránkách zajímá.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No konečně..., 22.05.2016 14:09, chorcheee(m), (Houby)

To ale záleží, kolikrát se musí kolečkem otočit (a to, po kolika otočkách to komu vadí, jistě o lidech a jejich toleranci něco vypovídá, to souhlas ).

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No konečně..., 22.05.2016 17:54, basset(m), (Houby)

Pokud kolečko vydrží, můžeš točit ...
A mezitím přemýšlet, co vydržíš

Re: Re: Re: Re: Re: Re: No konečně..., 22.05.2016 18:17, Zdeno(m), (Houby)

Hm, moudrý a tolerantní pohled...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No konečně..., 22.05.2016 18:39, Zdeno(m), (Houby)

Patří to příspěvku Yohanesse...

Re: Re: Re: No konečně..., 23.05.2016 07:28, vevanek, (Houby)

Docela mě tvůj příspěvek, Včeldo, překvapil. Zajímalo by mě, jaká je tvoje představa o fungování těchto stránek. Když sem někdo dá fotku houby jako první, tak by měla být podle tebe jen v ideálním stavu a pak už by tento druh sem neměl už nikdo vkládat?
Mně, jako laikovi, stránky slouží jako informace, které druhy už mohu v lese najít. Ano, i já jsem jela kvůli některým (kačenka, ohnivec) někam dál. Velmi mi pomáhá vidět prostředí růstu na vlastní oči, nejen přečíst z atlasu. A zatím jsem je pak vždy našla i v okolí. Mně takto vedené stránky vyhovují, protože ukazují, jaké mohou být rozdíly mezi nalezenou houbou a houbou z atlasu. Vždyť i Zdenův kvíz ukazuje, že nám někdy dělá potíže určit houby, které jsou zdeformované počasím.

Re: Re: No konečně..., 23.05.2016 01:02, Kraken(m), (Houby)

Tak jsem se teď mrkl na stránky a čučím jak puk! To by mě nenapadlo, že fotka boráka, kterého tu najdu jednou, dvakrát do roka, v někom vyvolá takovéto emoce. Tak hrozná snad zase není. Původně jsem na to vůbec nechtěl reagovat, udělali to už jiní a navíc jsi se mi Včeldo omluvil. Ale jednou jsi se vyjádřil k mému příspěvku, tak ti odpovím. Ty jsi totiž úplně vedle! Důvody, proč sem, nebo jinam já a jsem přesvědčen, že i ostatní, dávají fotografie hub a jiných objektů z přírody určitě nejsou tak nízké a odsouzeníhodné, jak je ty pejorativně popisuješ! U mě je to jednoznačně láska k přírodě a záliba ve focení, navíc mi to pomáhá překonat mou ne zrovna jednoduchou životní situaci. Samozřejmě, trochu soutěživosti v tom je taky, jako koření. Ale, že bych propadal depresi, když nenajdu nějakou houbu, nebo že bych záviděl, když jí najde někdo jiný? Nenech se vysmát, já ne a ani nikoho takového neznám!
A Dano, tahle tvoje reakce (Proč? Asi nejdeš s dobou, já taky ne, ale dneska je to tak, lidi se chovou jak dobytek ve výkrmu. Mě to taky vůbec nebaví, ale co mám dělat. Jinak jsi to napsal přesně.) je prostě pitomá! K první části, jak se to projevuje, že nejdeš s dobou? A o kterých lidech to píšeš? To myslíš nás, milovníky přírody? A k druhé části, vůbec tě to nebaví, ale nemůžeš nic dělat? Co a proč? Jen slova bez obsahu...
A ještě něco Včeldo, kdybychom sem přestali dávat podle tebe dětinské a vlastně nesmyslné fotografie hub, co by z těhle stránek zbylo? Já ti na to odpovím: NIC! Patrik, kterého ses rozhodl tolerovat, by to tu sám asi neutáhl. Bohužel je tu jen jeden. A ani ty bys neměl důvod vystupovat z řady a stát se pro někoho "inspirací". Jen nevím k čemu, přestat přispívat? Vždy mě byli podezřelí lidé, kteří sami sebe označují jako vyjímečné. To by totiž měli udělat jiní na základě jejich skutků! A omlouvám se těm davům houbařů, které jsem svým neuváženým uveřejněním snímku hřiba borového vyhnal do lesů!

Re: Re: Re: No konečně..., 23.05.2016 10:01, Zdeno(m), (Houby)

Co dodat, chlapci to vidí, jak vidí. Jen namátkou: "honba" za rozpuklecem, obrázky psů a fotek z výletu, květiny na louce, kapky...To vše je v kontextu tohoto vidění špatné a tak to přece není...A když jsme u noviců a mlaďochů: Aleš je všestrannější a systémovější. Díky, Karle, za shodný názor, kdo umí číst mezi řádky, má to v bleděmodrém v mé reakci na Včeldu...Podotýkám, že je dobře, že svůj názor prezentovali, diskuze a kritika jsou jistě základem vývoje a formování stránek. To my tady víme už pět let...

Re: Re: Re: Re: No konečně..., 23.05.2016 11:28, Hanýžka(m), (Houby)

Jsem ráda, když díky ostatním vím, co jinde roste. Většinou nemám čas hledat nějakou konkrétní houbu, ale pomůže mi to při průzkumu - třeba když vím, že jsou ideální podmínky pro strmělku opýřenou, snažím se koukat pod každý kmen. Když vím, že rostou hřiby ve velkém, vezmu si kabelu nebo košík navíc ke všem svým krabičkám...

Re: Re: Re: No konečně..., 23.05.2016 11:17, Dano, (Houby)

Omlouvám se všem, kdo si myslí, že jsem ho mínil urazit! NE!

Re: Re: Re: Re: No konečně..., 23.05.2016 12:15, Zdeno(m), (Houby)

To si jistě nikdo nemyslí...

Re: Re: Re: No konečně..., 23.05.2016 12:52, Včelda, (Houby)

uf, to jsem si teda naběhnul... Minimálně se trochu rozproudila diskuze a příspěvky mnohé osvětlily. Což kvituji s povděkem. Co je už horší, je to, že buďto nebyla úplně pochopena podstata toho, co a proč jsem psal, nebo horší verze, že skutečně na jakoukoli kritiku lidé reagují podrážděně a agresivně, aniž by se vůbec zamysleli proč a na koho směřuje.
Tak to zkusím trochu jinak. Což je i odpověď na otázku Vevanka. Jak někteří vědí, věnoval jsem se dlouho entomologii a teprve nedávno jsem se vrhnul na houby. Od začátku se sám cítím jako houba, protože se snažím nasakovat poznatky a informace o houbách. K tomu mi samozřejmě napomáhají mykostránky. Těch ale zas tak moc není, čili nezbývá brát, co je. No a to je právě trochu kámen úrazu. Nevím jak ostatní, ale mě prostě nebaví koukat se každé jaro na desítky a desítky fotek červených ohnivců, kačen, smržů, kovářů a dalších mnohdy běžných hub. To člověka nikam zvlášť neposune. Ještě se občas dá alespoň pokochat vysloveně povedenou fotkou, ale ani těch zas tak moc není...
Čili se mi pak nemůže nikdo divit - nebo třeba klidně může, jak se zdá - že mě prostě tento trend neuspokojuje. Proto jsem zmínil Patrika, že jeho příspěvky jsou aspoň tím, kde se dá nasávat často.
O Krakenova borováka vůbec konkrétně apriori nešlo, to už byl jen příspěvek, kde jsem se rozhodl zareagovat. A jak jsem psal, nebylo to šťastné rozhodnutí dávat to přímo pod něj, tím spíš, že zrovna Kraken fotí i květenu a živočichy...
Buď jak buď tohle téma mělo být hlavně o tom, že jakmile nějaká taková fotka žene lidi kouknout na svoje fleky, jestli už tam konkrétní druh bude taky, přínáší to - minimálně pro mě bohužel - většinou následnou vlnu obdobných fotek, které mi moc nových informací a poznatků nepřinesou. Tedy proto jsem se rozhodl "vystoupit z davu" a postěžovat si, že se všechno až moc opakuje. A to mě vážně ubíjí...

Re: Re: Re: Re: No konečně..., 23.05.2016 18:37, Zdeno(m), (Houby)

Nenaběhl sis, jen jsi vyjádřil své pocity. A ty nemusejí být identické s ostatními a jak vidíš, často nebývají...Nedramatizujme diskuzi, ale také nepodsouvejme agresivitu a podrážděnost jiným. Moc maskulinních frajerů odolných kritice (sebe nevyjímaje...) jsem v životě nezažil a to jsem toho zažil sakra dost. Ten báječnej mužskej svět má i své stinné stránky. Jistou podrážděnost a nespokojenost jsi apriorně přece jako první naznačil sám, ale nemělo by to být důvodem nějaké ostrakizace a zloby, je cenné, že transparentně můžeme vnímat Tvé vidění stránek...I mne by zajímaly návrhy na dle Tebe žádoucí změny a inovace.

Re: Re: Re: Re: Re: No konečně..., 23.05.2016 19:03, Včelda, (Houby)

já myslím, že to vůbec nemusí být inovace,stačilo by, kdyby příspěvky byly pestřejší a ubylo v nich všem dobře známých druhů. Respektive aby se tyto druhy neustále dokola neopakovaly. Ačkoli na jaře těch druhů není zase tolik na ráně, přesto mnohdy stačí někde pokleknout, rozhrnout listí nebo obrátit větev a člověk snadno zjistí, že houby jsou úplně všude...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: No konečně..., 23.05.2016 19:17, Zdeno(m), (Houby)

A jak to bude probíhat v praxi? Modelová situace: borec našel prvního ohnivce v životě, přirozeně se chce pochlubit..Kdo a jak ho má odradit, protože už jich tady je 155...Pro mne nepřesvědčivá a trochu naivní argumentace.

Re: Re: Re: Re: No konečně..., 23.05.2016 19:29, basset(m), (Houby)

Včeldo, podle Tvého nápadu by tady ně těchto stránkách vlastně stačilo, aby se tu objevila od každého druhu jedna fotka nejlépe jednou za rok ?
Pokud bych přispíval na takové stránky, tak bych přispěl asi jednou a pak už nikdy. Máš pravdu v tom, že pokud se objeví nový aktuálně v sezóně rostoucí druh, jdu nebo jedu se podívat a POKOCHAT na místa, která znám nebo se i nechám pozvat na druhy, které jsem dosud neviděl. Nevím a nepochopil jsem, co na tom vidíš tak pokleslého. Nefotím každý nález, ale pečlivě si vybírám, zda vyfotím nebo ne. Fotím houby teprve pár let, asi 4 a půl roku. Vždy mě potěší, když najdu krásnou plodnici na krásném místě a mohu jí vyfotit a podělit se s ostatními, kteří na tyto stránky přispívají. Pokud někdo přispěje něčím novým, jsem vděčný za každý nový druh, který jsem dosud nepotkal a neviděl. Přispívám na tyto stránky téměř od počátku existence a vstřebávám nové druhy postupně a neočekávám, že se z těchto stránek stane někdy nějaký vědecký mykologický web.
Pokud Tě tento web neuspokojuje a ani žádný další web, stále existuje možnost si stvořit svůj vlastní, kde to budeš mít plně pod kontrolou - každý druh houby vyfotit jednou a už nikdy více. I tato extrémní verze je možná. Ale. Houby jsou velice variabilní a jedna fotka nikdy nestačí - mladé, staré, oschlé, mokré, jiné prostředí, jiný pohled, detail ... plodnice jednoho druhu jsou toho důkazem. Proto jedna fotka jako v atlasech nestačí. Nejsem broučkař, tak nedokážu posoudit, zda jedna fotka jednoho druhu broučkařům stačí. Mohu Tě ubezpečit, že jedna fotka jednoho druhu hub nestačí.

Re: Re: Re: Re: Re: No konečně..., 23.05.2016 19:59, Včelda, (Houby)

pánové, pánové... Já už nevím, jak líp to mám vysvětlit. O jedné fotce za rok jsem rozhodně nemluvil, to jste vzali kde? Co je k nepochopení na tom, že dívat se na více webech na stejné fotky stejných druhů, mnohdy dokonce i stejných plodnic od více lidí, je prostě nuda?
Tím neříkám, že tento stav se dá účinně regulovat. To je prostě na zvážení každého, jestli mu stojí za to přidat, já nevím, již stou fotku určitého druhu jeden měsíc. Nemyslím jeho stou, ale obecně. Já když vidím, že všude na webech jsou dejme tomu kováři, tak už prostě fotku kováře jen tak nedám. Maximálně nějakou hodně povedenou nebo mimořádně rostlou nebo speciálně zbarvenou plodnici. Ale právě mi mnohdy přijde, že to tam lidi cpou jak smyslů zbavení jednu za druhou. To je to o čem mluvím, že jsem radši za větší pestrost příspěvků. Není to počítání toho, kdo kolik fotek dal a kolik maximálně by měl dát...

Re: Re: Re: No konečně..., 23.05.2016 23:42, Dano, (Houby)

Já na takové statě asi nemám, už je tu napsáno snad všechno.
Nechtěl jsem už, ani se tady k té Vámi udělané kauze vyjadřovat, ale musím.
Možná co jsem napsal, šlo pochopit i jinak. Já Včeldu neznám, reagoval jsem na jeho příspěvek. Vzali jste si mě pěkně na pranýř, Zdeno, Kraken tomu nerozumím, možná, jak píše Zdeno, někdy je třeba číst mimo řádky.
Pochopili jste to jak jste chtěli, ale autor myslel jinak asi.
Kdybych psal dál, zase by to někoho mohlo urazit. Mohlo by dojít k něčemu jako "Potrefená husa zakejhala"
Jinak všechno dobrý a klídek.
Ještě musím dopsat: Manželka si to náhodou přečetla a říká "Že prý, mám napsat, že mám problémy s komunikaci s lidmi"

Re: Re: Re: Re: No konečně..., 24.05.2016 17:02, chorcheee(m), (Houby)

Děte všichni do prdele! Já jsem zvědavý člověk, takže jsem si celou diskuzi musel přečíst a víte, co to žere času?! .

Re: No konečně..., 21.05.2016 01:55, Kraken(m), (Houby)

Jako bonus dva metry od auta skupinka velkých, ale taky zdravých májovek.

Re: No konečně..., 21.05.2016 01:55, Kraken(m), (Houby)

V téměř vyschlém potůčku bylo plno míhavek vodních.

Re: Re: No konečně..., 22.05.2016 10:03, Tori(m), (Houby)

Ta mláďata na 3 hodinách jsou zajímavá, málokdy se vidí vyfocený míhavky v tomhle stadiu.

Re: No konečně..., 21.05.2016 01:55, Kraken(m), (Houby)

Jiné míhavky jsem tam tentokrát neviděl.

Re: No konečně..., 21.05.2016 01:55, Kraken(m), (Houby)

Ani čapulky nebo vodničky...

Re: No konečně..., 21.05.2016 01:55, Kraken(m), (Houby)

Ale možná tam někde byly, jenže já už měl zase málo času...

Re: No konečně..., 21.05.2016 01:55, Kraken(m), (Houby)

Zaznamenal jsem tam už jen tuhle houbičku.

Re: Re: No konečně..., 21.05.2016 07:39, Zdeno(m), (Houby)

Potlesk, Krakene!

Re: Re: No konečně..., 22.05.2016 01:02, Dano, (Houby)

Hm, asi si jí kapku pošlapal, bo tak vypadá

Re: Re: No konečně..., 22.05.2016 07:18, Tori(m), (Houby)

Asi bych začala hledat u kržatek.

Re: Re: Re: No konečně..., 22.05.2016 22:20, Kraken(m), (Houby)

Tak kržatka mě taky napadla. Jestli jí Dano něco pošlapalo, já to určitě nebyl!


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30