O houbách

Diskuse a galerie

 

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Z Tišnova okolo řeky., 04.03.2016 19:08, svědek, (O přírodě)

Myslel jsem, že se jen trochu projdu okolo řeky. Z Tišnova do Veverské Bítýšky je to slabých 11 km. Výlet na dvě až tři hodinky.

Re: Z Tišnova okolo řeky., 04.03.2016 19:10, svědek, (O přírodě)

Do batohu jsem přibalil též rybářské nádobíčko a do ruky zelený plastový kyblík na případné úlovky.

Re: Z Tišnova okolo řeky., 04.03.2016 19:13, svědek, (O přírodě)

Tuto zimu jsem trošinku propadl zimním lovům. Tloušti, ostroretky, podoustve, plotice, cejni. Zkrátka vtáhlo mě to...

Re: Z Tišnova okolo řeky., 04.03.2016 19:15, svědek, (O přírodě)

Myslel jsem, že tak na hodinku někde posedím, jen se trošku nabažím a hned zase půjdu...

Re: Z Tišnova okolo řeky., 04.03.2016 19:18, svědek, (O přírodě)

Jenže, znáte to... Najednou bylo tři čtvrtě na šest a já měl před sebou ještě 8 km.

Re: Z Tišnova okolo řeky., 04.03.2016 19:36, svědek, (O přírodě)

Dva tlouště okolo 35 cm a jednu menší plotici jsem pustil a vyrazil na cestu. Naneštěstí brzy se setmělo a pěšinka skončila v řece. Nezbylo mi, než po hmatu šplhat po skále nad řekou vzhůru a hledat ztracenou pěšinu. Zabralo mi to dobrých 20 min. Ani cesta po pěšince nebyla zrovna závratně rychlá. Zkrátka do Bítýšky jsem dorazil až o půl osmé a zjistil, že poslední rozumný autobus mi odjel před 10 minutami.

No co, zašel jsem do hospůdky na oběd (naposledy jsem snídal). V Bítýšce na náměstíčku vaří opravdu dobře. doporučuji. Pravda, když po chvíli číšník nesl k vedlejšímu stolu nějaké pečené brouky, prý šváby, trochu ve mě zatrnulo.

Při placení jsem se dozvěděl, že hospoda přijala kuchaře, který procestoval kus světa a má akreditaci na tyhle speciality. Nechal jsem si pro informaci přinést exotický jídelní lístek. Položky nezklamaly. Ȟoubové rizoto s cvrčky, pečení šváby, štír na víně a jiné speciality... Číšník mi dokonce jako pozornost podniku přinesl na tácku cvrčky ochutnat. Ze zdvořilosti jsem neodmítl, jen zadní nožičky se mi zdály na pohled ostré. Chutnalo to asi jako nějaká jemná oříšková paštika.

Z uvedeného objevu jsem byl tak nadšený, že zbylých 12 km jsem už došel i za tmy domů pěšky. Domů jsem sice došel asi až o půl dvanácté v noci a dost zablácený, ale stálo to za to!

Re: Re: Z Tišnova okolo řeky., 04.03.2016 20:32, Zdeno(m), (O přírodě)

Zajímavá story, těch dvanáct kilometrů bych asi šel tři dny...

Re: Re: Z Tišnova okolo řeky., 04.03.2016 21:48, karelzbrd(m), (O přírodě)

obdiv, tohle jsem dal tak před 30 lety....

Re: Re: Re: Z Tišnova okolo řeky., 05.03.2016 07:07, svědek, (O přírodě)

Na začátku února jsme byli s kamarádem na "Opatovském šmajdu" (50 km). Stovku už asi nedám... Oba jsme čtyřicátníci. Po dvakrát nás ovšem došla a předešla velmi podobná dvojka chlapáků. Vždy šel mladej a starej. U druhé dvojičky jsem neodolal a trochu se se starším pánem zavykládal. Bylo mu 65. Dal se na studium UTV (univerzita třetího věku). Stačili jsme jim jenom chvíli...

Ještě taková zajímavost. Mladej měl vždy chodecké hůlky a starší šel bez nich. Z uvedeného jsem si vyvodil, že naše generace má šanci stíhat tu předešlou jedině pomocí berliček...

Kvantita samozřejmě není vše. Ale přece mě ti starší pánové udělali velkou radost. Končím, v 8:30 mi začíná Sociální pedagogika (dal jsem se ještě taky na studium).


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30