O houbách

Diskuse a galerie

 

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Glis glis, 12.09.2015 10:02, chorcheee(m), (O přírodě)

Dobré dopoledne,

tak jsem vám normálně včera při procházce na louce pod Pelinama (choceňská rezervace s opukovými výchozy) našel mrtvého plcha velkého. Neměl jsem ani fotoaparát. Doma jsem posurfoval a našel nějakou výzvu z Olomouce na mapování výskytu placha velkého od Dr. Adamíka. Hned jsem mu napsal, zda mu ho mám sebrat a zamrazit.

Re: Glis glis, 12.09.2015 10:02, chorcheee(m), (O přírodě)

Ještě večer odepsal, že by byl rád. Tak co naplat, během včerejšího kvízu, s baterkou, jsem se vydal hledat mrtvolu . Úspěšně. No ale doma jsem chvíli spekuloval zda jenom nehibernuje (nezdál se mi úplně mrtvolně stuhlý). Do rána jsem ho pro jistotu nechal při pokojové telotě, kdyby se probral, ale ne.

Re: Glis glis, 12.09.2015 10:02, chorcheee(m), (O přírodě)

Už je v mrazáku. Potkáváte někdo toto zvířátko? Na jednu stranu se se všemi 4 našimi plchy dělají ciráty jak jsou vzácní, monitorují se a chrání, na stranu druhou je někteří lidi nemůžou vypudit z chat a chalup. Nejsem zoolog a tak moc nevím, které druhy jsou kde rozšířené a jak hojné.

Re: Re: Glis glis, 12.09.2015 11:54, X68jk, (O přírodě)

U nás je jich nadúroda,je to oblast kolem Jindřichova ve Slezsku.Všichni se bojí zimy,protože plch se dostane všude,rozkouše všechno.Takže chalupáři ve starších chalupách a chatách jsou zoufalci,kteří na jaře najdou úplnou zkázu.Zastaví ho jenom beton a oplechování.My sami jsme měli loni v zimě tak okousaná vrata,že je manžel oplechoval 7 cm hliníkovou lištou.Doufáme že ho odradíme.

Re: Re: Re: Glis glis, 12.09.2015 14:51, chorcheee(m), (O přírodě)

Teda, děkuji. A já na něj ťu,ťu,ťu - ňu, ňu, ňu, - chudáčku malej, roztomilej, veverkojdní, předčasně zesnulej a ona je to taková mrcha. . Já to ale tušil...


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30