O houbách

Diskuse a galerie

 

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Když orsej jarní, 23.03.2014 12:49, basset(m), (O přírodě)

tak to bude nejspíše Hlízenka orsejová Nalezena při zásobovací výpravě za medvědím česnekem.

Re: Když orsej jarní, 23.03.2014 15:51, Patrik(m), (O přírodě)

Tak to ti závidím, u nás hub 2 %, ale teď tady mrholí, tak snad porostou...a když už jsem u tohoto tématu, tak musím využít příležitosti a zeptat se... Jak lze najít hlízenku sasankovou, když je u nás teď tisíce, možná i milióny rostlin ??

Re: Re: Když orsej jarní, 23.03.2014 16:22, basset(m), (O přírodě)

No, já se pokusil najít oboje hlízenky, protože v těch místech jsou velké plochy sasanek střídané s orsejemi. Měl jsem kliku, že jsem jednu téměř suchou hlízenku viděl mezi listím a orsejemi přímo na holé půdě. Pak už to bylo jenom o tom, že jsem odkryl listí v okolí asi půl metru. U sasanek jsem tak úspěšný nebyl. Ale je pravda, že i tady v lužníém lese bylo velké sucho.

Re: Re: Re: Když orsej jarní, 23.03.2014 16:46, Patrik(m), (O přírodě)

To jo, takže jediný způsob zřejmě bude náhodně ohližet a pokoušet štěstí. Co by mohlo také pomoct je několik informací z knížek, např. v Poznáváme jarní houby jsem četl, že je lze najít hlavně pod nevykvetlými rostlinami, protože kvůli hlízenkám nemají dost síly, ale těch nevykvetlých byla v lese asi 1/2. Dále bych asi měl hledat pod rostlinami, které jsou blíže u potoku, tak je větší vlhko a není tak tolik listí. No, holt to tak zkusím a uvidím.


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30