O houbách

Diskuse a galerie

 

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Výzva pro mlčochherp, 09.09.2013 18:00, basset(m), (O přírodě)

Můžeš, prosím, smazat fotku u Muchomůrka šedivka u popisu plodnice? O té houbě na fotografii se v žádném případě nedá říct, že je to šedivka. V atlasu mají být zcela průkazné fotografie.

Re: Výzva pro mlčochherp, 09.09.2013 19:34, Patrik(m), (O přírodě)

Ale já jsem před měsícem posílal tu fotku do určovny na českou mykologickou společnost a oni tvrdili že to šedivka může být, tak co to je v tom případě za muchomůrku?? Měla rýhovaný prsten. Smazat se to pokusím. Chtěl jsem to smazat už dřív kvůli tomu, že to není podle vašich představ, ale zapomněl jsem...

Re: Re: Výzva pro mlčochherp, 09.09.2013 19:57, basset(m), (O přírodě)

Vidím, že si stále nepochopil. Do atlasu patří pouze a jenom zcela průkazné fotky. V tomto případě neplatí žádné, že by to mohla být. To, že ta houba měla rýhovaný prsten víš asi jenom Ty, na fotce nic takového není. Bohužel. Vem to, prosím, tak, že do atlasu si jdeš pro pomoc, pro určení. Prostě to není jenom sbírka fotek. Na server chodí řada totálních amaterských houbařů, kteří často vyrazí do lesa někdy i poprvé v životě. Seberou kdeco a pak se teprve shánějí po tom, co to vlastně sebrali. Těm právě má atlas pomoct. A pokud jim má pomoct, tak musí být fotky za 1* - ostré a zejména 100% průkazné !!!
HOWGH

Re: Re: Re: Výzva pro mlčochherp, 10.09.2013 10:32, admin(m), (O přírodě)

Smazal jsem já.
Mlčochu, drž se prosím rad zkušenějších a určitě nevkládej fotografie do vlastností již založených hub. Dostal jsi práva na zkoušku, můžeš založit novou houbu do atlasu, vždy ale prosím o tom napiš do diskuse nebo do vývoje, aby po tobě někdo zkontroloval. Jak píše basset, do atlasu chodí lidé pro pomoc a určitě nechceme někoho otrávit.
A také se drž toho, že méně je v tomto případě více, pokud nemáš 1* fotku, nevkládej žádnou.
Díky.

Re: Re: Re: Re: Výzva pro mlčochherp, 10.09.2013 17:14, Patrik(m), (O přírodě)

dík za smazání, mě to nešlo, když tak mám i ten detail.

Re: Re: Re: Re: Re: Výzva pro mlčochherp, 10.09.2013 17:18, Patrik(m), (O přírodě)

a další, no kvality se hold umě už ted moc nedočkáte, není ted čas chodit do lesa a učit se to tak se s tím budete prozatím muset spokojit, ale ujištuju vás že se budu snažit o zdokonalení se, jak se říká když chceš něco umět a zajímat se o to, musíš to umět pořádně


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30