O houbách

Diskuse a galerie

 

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Burda, sladkokyselý nálev na houby. , 18.09.2016 14:09, Kraken(m), (O přírodě)

Kdyby se to někomu nechtělo hledal, tak tady je návod. Už ani nevím, kdy jsem si ho opsal, ale je to už pěkná řádka let. Ještě by se snad mělo zavařovat, ale to jsem nikdy nedělal. Přesto se mi houbičky nikdy nezkazily, vydržely v pohodě i několik let.

Re: Burda, sladkokyselý nálev na houby. , 18.09.2016 16:55, Zdeno(m), (O přírodě)

No to je cenná relikvie...Protože při zavařování netroškaříme, vyrábíme přímo čtyřnásobek uvedené várky...Vraž do hrnce litr octa, třikrát petku naplň, přidej 80 gramů soli, 200 g cukru. Přidávám 28 tabletek umělého sladidla...Od téhle chvíle to už nemůžete pokazit, ta další koření to už jen doladí...Ze zeleniny je nejlepší celer, petržel, cibule a mrkev. Také jsem experimentoval s koprem, ale i s uzenými, marinovanými houbami, houbami v rajské omáčce, fantazii se meze nekladou...Houby jsou prostě geniální matroš...

Re: Burda, sladkokyselý nálev na houby. , 19.09.2016 09:40, Hanýžka(m), (O přírodě)

Recept dobrý, jen mít ty houby...


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30