O houbách

Diskuse a galerie

 

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Já vím není to houbách, 02.09.2016 20:07, basset(m), (O přírodě)

ale jako představní basseta jako psa všech tváří, jednání a schopností je tato fotka dokonalá. Není moje, je to fotka naší kamarádky Michaely Přenosilové a na fotce jsou basseti z chovné stanice Lady Barnett's Lenky Zitové z Odolené Vody.

Re: Já vím není to houbách, 02.09.2016 20:12, chorcheee(m), (O přírodě)

Mě se toto plemeno nelíbí - zdají se mi moc vrásčití a smutní, ale fotka je fakt působivá. Uvědomuji si taky, že zbytečně provokuji, protože pro Jindřicha jsou jistě životní láskou, když má podle nich nick .

Re: Re: Já vím není to houbách, 02.09.2016 20:25, basset(m), (O přírodě)

Máš recht, ale viděl jsi někdy 50ti hlavou smečku těch vrásčitých a smutných, když si hrají ( a neposlouchají vůbec nikoho ) ?

Re: Re: Re: Já vím není to houbách, 02.09.2016 20:33, chorcheee(m), (O přírodě)

To jsem tedy neviděl . Ne, tak já věřím, že povahově jsou to sympatická psiska...

Re: Re: Re: Já vím není to houbách, 02.09.2016 21:43, vlk(m), (O přírodě)

...ale slyšel jsem hodinu jednoho takovyho čokla něco jako výt...katastrofa...nervydrásající zvuky...

Re: Re: Re: Re: Já vím není to houbách, 02.09.2016 22:06, basset(m), (O přírodě)

.. no, starší pes neštěká, ale troubí. Dělá to tak, že zkusí štěknout a přejde do souvislého tónu. Pošťák, který k nám chodil, byl úplně hotový. Jednou mi říkal, že u nás i schválně zazvonil, aby to slyšel

Re: Re: Re: Re: Re: Já vím není to houbách, 02.09.2016 23:42, Včelda, (O přírodě)

To mi připomíná, že s tímto plemenem jsem se poprvé seznámil jako kluk u nás v ulici. Říkali mu Oskar, což už samo o sobě upoutalo mou pozornost, ale v té době (a prakticky mimo fotek takřka dodnes) si nepamatuju, že bych basety někde jinde viděl... V té době frčeli hlavně vlčáci, jezevčíci, dobrmani, boxeři, pudli, sem tam kolie, a o jinou rasu člověk skoro nezavadil. Teď se samozřejmě nebavím o různých směskách
O to víc mě pak překvapilo, když jsem se dozvěděl, že je to vlastně lovecký pes. To mi přišlo až absurdní, říkal jsem si, co tenhle flegmatik kolébající se rychlostí devadesátileté stařenky o holi asi tak může lovit Zdání někdy klame.


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30