O houbách

Diskuse a galerie

 

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Pavučinčí milenci, 02.09.2016 14:57, chorcheee(m), (Houby)

Ahojte,

ačkoli už to tu přestávám stíhat sledovat, právě nyní jsem konečně prošel předcházejících několik dnů diskuse, a musím říci, že ohoubach je asi čímdál lepší mykoweb. Poučil jsem se i pobavil. Zejména vlákno o spermatické vůni (či pachu - asi jak pro koho ) u hub je velmi zábavné. Pak je mi skoro líto vlka, jehož "hanba pluť" tu bude asi rezonovat ještě dlouho. Ale tak může si za to z větší části sám. Já když vykřiknu něco skandálního, provokativního či urážlivého, snažím se své pohnutky vysvětlit a obhájit. Vlk zásadně nediskutuje, jen dává fotky a občas něco vykřikne.

Ale ono je to asi zároveň někdy lepší ). Ty nejdelší diskuse, jak si uvědomuji, jsou o osobních věcech, invektivách, vkusu, animozitě, vzájemných antipatiích... Takže nejenže nic houbového nepřinášejí, ale hlavně nemohou ani dospět k objektivní pravdě.

Re: Pavučinčí milenci, 02.09.2016 14:57, chorcheee(m), (Houby)

Další klíčová událost této "stošedesátosmičky" je, že i výborní fotografové se kritizují (často navzájem). Toto je pro mne velmi poučné. Vidím, že většinou je k tomu opravdu racionální důvod a není potřeba si brát takovou kritiku osobně. Zároveň si uvědomuji, jak je hodnocení fotografií, vyjma těch, které jsou z nějakého důvodu vyloženě špatné, obtížné a subjektivní. Je lepší fotograf Yohaness nebo Lawnmover? Těžko říct, tady se dá asi napsat jen svůj názor. Mě se povětšinou víc líbí Yohanessovy, protože jsou prostě kvalitně dokumentační. Lawnmover je určitě více excentrický a snaží se fotografii jako obor někam posouvat. Třeba bude za 20, 30 nebo 50 let slavný. Ale musím říct, že rozmazané listí čouhající zespodu do 1/3 záběru se mi nelíbí. Něco jiného se mi na jeho fotografiích ovšem zase zamlouvá a oceňuji netuctovost.



Re: Re: Pavučinčí milenci, 04.09.2016 19:05, Lawnmower, (Houby)

No sláva, když už fotím naprd, tak alespoň že to není tuctový. Dík za ohodnocení mé práce .

Re: Pavučinčí milenci, 02.09.2016 14:57, chorcheee(m), (Houby)

Zároveň jsem čubrněl, jakou lásku dáváte někteří do úprav fotografií. To já to často flákám a neměl bych se tedy divit, že sklidím pak kritiku . Basset psal, že mu výroba jednoho stacku (= jen finální schroustání dávky PC) na jeho počítači trvá asi 20 min. Pamatuji si dobře? Na mém notebooku i kancelářském "velkém počítači" je to pro 16 MPx fotografie od asi 20 sekund do méně než 2 minut (v závislosti na počtu fotografií a použité metodě zarovnání a vlastním skládání). To se tedy červenám, že když mám tak dobré technické zázemí, měl bych se asi také víc snažit (= když vyprodukuji sračku, necítit lítost ji smazat a začít znova). Zejména, když budu mít v Českých Budějcích svou první výstavu. Přijedete na vernisáž? Někdy po půlce září...

A abych zase, jako obvykle, jen nefilozofoval, přidám pavučince, které hojně rostly ve smrčině nad Modravou na Šumavě, asi 1100 m/m v horské smrčině. Na rozdíl od těch, které jsem našel asi před měsícem u Kamenice nad Lipou, tyto nezapáchaly po kozlovi. Tak já nevím, datlový (C. scaurus)? I když ten, právě koukám, má většinou mnohem tmavší klobouk. Předem díky!

A držte se, jste dobří!

Re: Re: Pavučinčí milenci, 02.09.2016 16:12, Tori(m), (Houby)

Informaci o absenci kozla bys mohl doplnit i do popisu v FB poradně.


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30