O houbách


Warning: Missing argument 3 for showDetail(), called in /data/web/virtuals/15078/virtual/www/include/recepty-new.php on line 864 and defined in /data/web/virtuals/15078/virtual/www/include/recepty-new.php on line 333

Houby v octo/víno-olivovém nálevu

| | basset(m) | Předkrm | 1-2 hodiny |

Doporučit

Houby v octo/víno-olivovém nálevu

Ingredience

tvrdé houby (hřiby, křemenáče, kozáci, strakoši, lišky, ryzce, holubinky, hlíva apod.)
víno
ocet
olej (olivový, kukuřičný, slunečnicový)
hřebíček
feferonka
kyselina citronová
sůl

Postup

houby svařit v nálevu 3-4 díly bílého vína (Veltlínské zelené, Muller Thurgau ...), 1 díl octa, špetka kyseliny citronové (na špičku nože, zachová barvu hub!), špetka soli (na špičku nože) cca 3 minuty podle charakteru hub (kováře, koloděje poněkud déle) - přecedit (pro slabší povahy propláchnout studenou vodou, houby budou méně kyselé), ale tak, aby v houbách zůstal nálev - alkohol už tam dávno není!) - vkládat do sklenic a každou vrstvu prolévat kvalitním olejem (oliva, kukuřice, slunečnice, … v tomto pořadí kvality) - na každých ½ litru vložit 5 – 8 hřebíčků, popř. feferonky, co kdo snese - sterilovat cca 10 minut - pak vydržet cca 5 dní než se to proleží (hřebíček) - podávat jako předkrm s chlebem nebo jako příloha k pečeným masům

důležitá poznámka až na talíři solit – pak teprve se získá finální chuť – víno (resp. co z něho zbylo), ocet, olej, hřebíček, sůl !!!

    Fotografie uživatelů:

    Přidat vlastní fotografie



    Přidání vlastních fotografií - jak se recept povedl