Hřib smrkový | | houbomil-Klášterec(m) | Hlavní jídlo | 45 minut. |
Doporučit (Doporučeno: 1x)
1l hovězího vývaru nebo vývaru z masoxu.
1 miska nakrájených hříbků,1 žloutek,1 cibule.3 bobkové listy,6 kuliček nového koření,podle chuti ocet nebo citrónová šťáva,sůl.
Na zahuštění:čvrt litru kysané smetany,4 lžíce hladké mouky.
Do vývaru dám vařit nakrájenou cibuli a koření.Vařím asi čtvrt hodiny.
Pak vývar přecedím a do čistého vývaru přidám hřiby nakrájené na větší kousky.Vařím je tak dlouho,až změknou(asi čtvrt hodiny).
Z mouky a smetany umíchám hladké řídké těstíčko a po částech ho vliju do vývaru.Stále míchám,aby omáčka nevytekla z hrnce a dobře se zavařila.
Když je hotová,(asi za 15 minut) zjemním ji rozkvedlaným žloutkem. Pak už omáčku nevařím! Dochutím solí a octem,nebo citrónovou šťávou. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Seřadit podle vláken | Seřazení podle času