O houbách

Nadívané smrže

Smrž obecný | | maxim stanko | Předkrm | |

Doporučit

Nadívané smrže

Ingredience

10 smržů(nejlépe obecných, ale můžete i jiné)
2 vejce
100 g mletého masa
1 sklenice sladké smetany
1 rohlík
2 lžíce mléka
muškátový oříšek
zelená petrželová nať nebo pažitka
sůl
mletý pepř

Postup

Namočený rohlík v mléce nebo ve vodě dobře vymačkáme a dáme do misky, smícháme s mletým masem, přidáme 1 vejce, sekanou petrželku nebo pažitku, trochu nastrouhaného muškátového oříšku, osolíme a opepříme. Dobře propracujeme. Smrže rozkrojíme na půl, naplníme nádivkou a pomocí párátek opět spojíme. Poskládáme do zapékací misky, polijeme smetanou s rozšlehaným vejcem a zapečeme. Podáváme s bílím pečivem jako teplý předkrm. Zdroj kniha Houby Česká enciklopedie

    Fotografie uživatelů:

    Přidat vlastní fotografie

    Seřazení podle vláken | Seřadit podle času


    Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30