Smrž obecný | | maxim stanko | Předkrm | |
10 smržů(nejlépe obecných, ale můžete i jiné)
2 vejce
100 g mletého masa
1 sklenice sladké smetany
1 rohlík
2 lžíce mléka
muškátový oříšek
zelená petrželová nať nebo pažitka
sůl
mletý pepř
Namočený rohlík v mléce nebo ve vodě dobře vymačkáme a dáme do misky, smícháme s mletým masem, přidáme 1 vejce, sekanou petrželku nebo pažitku, trochu nastrouhaného muškátového oříšku, osolíme a opepříme. Dobře propracujeme. Smrže rozkrojíme na půl, naplníme nádivkou a pomocí párátek opět spojíme. Poskládáme do zapékací misky, polijeme smetanou s rozšlehaným vejcem a zapečeme. Podáváme s bílím pečivem jako teplý předkrm. Zdroj kniha Houby Česká enciklopedie
Příspěvky do diskuse mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé. Pokud ještě nemáte vytvořený účet zaregistrujte se nebo se přihlaste.
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času