Vatovec obrovský | | Kájinka(m) | Hlavní jídlo | 20 minut i s přípravou |
Cibule, česnek, sůl, pepř, čerstvá chilli paprička, máslo, provensálské bylinky, adžika, vatovec, a přílohu. Já zvolila rýžové nudle.
Jídlo je hotové během chvilky. Na másle zpěníme cibulku s jemně nasekaným česnekem. Vatovce pokrájíme na nudličky a přidáme na cibulku s česnekem. Lehce osolíme, opepříme a ochutíme bylinkami a kořením. Přidáme, jen tak na chuť, nasekanou chilli papričku. Necháme podusit a dle potřeby ještě dochutíme. Ale s kořením pozor, aby nám zůstala zachována chuť houby. Já jsem jako přílohu použila rýžové nudle. Je možno ještě použít na dozdobení (navrch i dovnitř) petrželku. Nutno podotknout, že jsem takový výsledek neočekávala, Vatovec v této úpravě hodně připomíná kuřecí maso.
Seřadit podle vláken | Seřazení podle času