O houbách

Houby v octovém nálevu

| | gazela(m) | | Podle množství zpracovávaných hub |

Doporučit

Houby v octovém nálevu

Ingredience

Nálev:
0,25 l octa,
0,75 l vody,
2 dkg soli,
5 dkg cukru,
8 tablet umělého sladidla
1 bobkový list
1 hřebíček
4 kuličky nového koření
15 kuliček pepře
1,5 lžičky hořčičného semínka
0,5 lžičky koriandru

Postup

Houby do octa používáme mladé, pevné, nerozmoklé, nečervivé. Mezi nejchutnější patří velmi hojné druhy - václavka, strmělka mlženka, čirůvka fialová, hlíva ústřičná, holubinka namodralá, černající, z ryzců samozřejmě smrkový, borový, ale i šeredný. Očištěné houby ještě v den sběru předvaříme ve větším množství osolené vody - na 1 litr vody rovnou lžíci soli, můžeme přidat bobkový list, 2 kuličky nového koření a 6 kuliček pepře. Podle tuhosti hub předváříme 10-20 minut, hlívu ústřičnou až 1 hodinu. Václavky také vaříme déle - aspoň 20 minut. Po dobu varu sbíráme vzkypělou pěnu , popř. nečistoty. Nálev necháme 5 minut povařit, přecedíme, koření rovnoměrně rozdělíme do sklenic. Předvařené houby necháme okapat a plníme spolu s čerstvou zeleninou - cibulí, mrkví, celerem do sklenic, asi do 3/4 obsahu, abychom nechali dost místa na dobrý nálev. Do každé skleničky přidáme maličký kousek feferonky (1cm2). Po uzavření sterilujeme asi 20 minut při 100°st.C.

    Fotografie uživatelů:

    Přidat vlastní fotografie

    Komentáře

    Seřazení podle vláken | Seřadit podle času

    Příspěvky do diskuse mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé. Pokud ještě nemáte vytvořený účet zaregistrujte se nebo se přihlaste.