O houbách

Jarní salát (z májovek)

Čirůvka májovka | | jcp(m) | Předkrm | 20 minut |

Doporučit (Doporučeno: 3x)

Jarní salát (z májovek)

Ingredience

Velice rychlá, snadná a na ingredience nenáročná záležitost:
- 400 g drobnějších plodnic čirůvky májovky
- 200 g šunky (poměr lze změnit dle toho, jste-li houbo- či masožrout)
- majonéza nebo jogurt dle chuti či okamžité diety
- sůl, pepř
Májovky pokud možno drobné, aby stačilo pokrájet na poloviny či čtvrtiny

Postup

Plátkovou šunku pokrájíme na drobno, májovky na poloviny nebo čtvrtiny. Májovky spaříme cca 3 minuty v osolené vodě, promyjeme na cedníku studenou vodou, smícháme se šunkou, majonézou či jogurtem a podle chuti osolíme a opepříme. Můžeme nechat chvíli odležet v chladu, podáváme s pečivem.

    Fotografie uživatelů:

    Přidat vlastní fotografie

    Komentáře

    Seřazení podle vláken | Seřadit podle času

    Příspěvky do diskuse mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé. Pokud ještě nemáte vytvořený účet zaregistrujte se nebo se přihlaste.