Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: Jít s košíkem na houby, 15.04.2015 13:03, chorcheee(m), (O přírodě)
Od prvního pohledu mě nic nenapadá. Zkusím ještě popřemýšlet. Ta borovice by mohla být dobrá indicie - leccos vylučuje
.

Re: Re: Re: Jít s košíkem na houby, 15.04.2015 18:40, Hanýžka(m), (O přírodě)
Tady je bez mikráku každá rada drahá.
Ale protože Brňáci jsou kabrňáci a ještě rady rozdávají zdarma, jednu tu mám a myslím, že dobrou. Cituji: Když zkusí udělat preparát v Melzeru, hyfy budou lehce amyloidní, a když v KOH, tak budou bobtnat a rozpouštět se :-). Řek bych, že je to Cinereomyces lindbladii, ale bez mikráku se to nezjistí.
...A tady to je - jistota bez mikráku je někdy rovna věštění z karet. Když je člověk dobrý psycholog, tak ty věštby (obrazně řečeno)budou i celkem často vycházet, ale není to skutečná věštba, jen koukání na okem viditelné

Re: Re: Re: Re: Jít s košíkem na houby, 15.04.2015 20:38, chorcheee(m), (O přírodě)
Ano! Právě mi MLZ píše, že Cinereomyces lindbladii je nejpravděpodobnější...

Re: Re: Re: Re: Re: Jít s košíkem na houby, 16.04.2015 18:40, Hanýžka(m), (O přírodě)
Vždyť to říkám - brňáci jsou kabrňáci, Tuřínovi věřím, umí. Ale všiml sis, že oba profíci napsali NEJPRAVDĚPODOBNĚJŠÍ a ne je to ono... Mikroskop, na tom trvám, bez něj třeba u kortíků jen hádáme!
Re: Re: Jít s košíkem na houby, 16.04.2015 19:10, alesjirsa(m), (O přírodě)
Tipoval bych to na vosnatku.
Re: Re: Jít s košíkem na houby, 16.04.2015 19:12, alesjirsa(m), (O přírodě)
Moc hezké to máš.