O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Správná chvíle..., 24.01.2014 18:44, Zdeno(m), (O přírodě)

Fotky, které tady defilují z oblasti makra jsou nejrůznější úrovně. Od peckových po průměrné, což se ani moc na názoru komentujících neprojevuje. Každý to vidí dle svého. Já se spíše držím toho, kdo komentuje. Oslavné a expresivní pochvaly mne tak nějak neberou, nejsou-li od těch, které považuji za borce. Jistě, každý to vidíme jinak, ale to se většinou odvíjí od toho, co sami produkujeme. Jen ještě poznamenám, že na těch fotkách z nezrcadlovek je zřetelně vidět malá hloubka ostrosti a pokud není zaostřeno třeba u hmyzu na hlavu a tykadla, působí to na mne trochu rušivě...Na druhou stranu, dokonalost snímků třeba Karla je inspirující...

Re: Správná chvíle..., 24.01.2014 18:44, Zdeno(m), (O přírodě)

Tak posílám dva obrázky k tématu...

Re: Re: Správná chvíle..., 24.01.2014 19:24, karelzbrd(m), (O přírodě)

jo, to je super, a to fakt neříkám proto, že si moje fotky výše pochválil, třebaže jsou mnou považovány a tak to vlastně i je, ryze dokumentárního charakteru - prostě kvalita je kvalita, teď myslím ty Tvoje. Po letech focení si troufnu říct, že dobrou fotku taky poznám, ne? Když si nastavíš laťku, chceš ji i po ostatních, nebo obráceně.Fotky typu, támhle vzadu ten třetí zleva na pláži jsem já, mne neberou. A dodatek, nemyslete si někdo, že když vidím fotky konkurence, že je to vždy příjemné. To mám kolikrát chuť si říct: Nemáš na to a začni třeba malovat. A tací borci jsou i tady na tomhle webu...
A strašně si vážím osaďníka, kterýmu jsem vlastně zdrbnul tu fotku s pařezem a čekal, že mě pošle někam. Neudělal to a jeho reakce byla fantastická, typická člověku s nadhledem a snahou si nechat poradit. A o tom to je: kdo si nechá říct, vyhrál sám nad sebou. Už jen to, že viděl ten pařez a ten odraz v něm, svědčí, že je na správné cestě.

Re: Re: Re: Správná chvíle..., 25.01.2014 13:56, léto, (O přírodě)

Dodám jenom, že Zdenem nastavená laťka ve mě evokovala potřebu dostat z kompaktu co nejvíc a následně rozhodnutí investovat do zrcadlovky a dostat ze sebe co nejvíc.Nejde mi jenom o to, abych uspokojil sebe sama, ale abych taky neobtěžoval ostatní.

Re: Re: Re: Re: Správná chvíle..., 25.01.2014 16:07, Zdeno(m), (O přírodě)

Kéž by se touto (pro Tebe zcela zbytečnou...) zásadou a myšlenkou řídili jiní...Někdy až přehnaná slušnost a ohledy kvalitních tvůrců se dostávají do ostrého kontrastu s těmi, kteří tu pomyslnou laťku podlézají a sami si známkují výkon...

Re: Re: Re: Správná chvíle..., 25.01.2014 18:59, osada(m), (O přírodě)

Dík...to jsem se ještě neprokecl, že jsem tam dotáhnul 6 litrů horký vody...jaksi se přes noc zlomilo počasí, ráno bylo - 5...na pařezu led tak 1 cm...měj se, Radek..

Re: Re: Správná chvíle..., 24.01.2014 19:28, Patrik(m), (O přírodě)

Jo, zrcadlovka je zrcadlovka, ...to je prostě úžasné

Re: Re: Re: Správná chvíle..., 24.01.2014 19:36, karelzbrd(m), (O přírodě)

vím, že reaguješ na fotky Zdena, ale jukni na ty moje hmyzáky, stáhni si je a mrkni do exifu - kobyla je rodinným kompaktem Panasonic a pavouk kompaktem Fujifilm...

Re: Re: Správná chvíle..., 24.01.2014 19:50, Forrest Run(m), (O přírodě)

Nádherňajs, Zdeno!

Re: Správná chvíle..., 24.01.2014 19:39, karelzbrd(m), (O přírodě)

tohle je taky kompaktem - lovčík vodní

Re: Re: Správná chvíle..., 24.01.2014 20:41, Patrik(m), (O přírodě)

Mím canonem by to taky šlo?? Taky kompakt...

Re: Re: Re: Správná chvíle..., 24.01.2014 20:47, Patrik(m), (O přírodě)

Nojo, a proč se to nerozmazalo, /ten křižák/ když je focený na makro s ohniskem 17 mm, to já jsem to s tím novým taky zkoušel a bylo to bud rozmazané nebo nestačilo uplně doostřit.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30