Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: Přírodní památka Stroupeč, 21.04.2012 20:01, Forrest Run(m), (O přírodě)
Ještěrka-Čiperka i Zobonoska se mi moc líběj, Kodliku.....přikláním se k (jedlý)Pupavě nezlodyžný.....zajímavá kytička, ta modrá potvůrka, copak je to zač?.....
Jo a pro fšechny:přečtěte si něco o májkách, maj velice zajímavej a složitej až dobrodružnej životní cyklus!:-)
P.S.: Fáfa před chvilkou na Praze-Východ našel první májofky!:-)

Vivat Fafíno!:o))
Re: Re: Re: Přírodní památka Stroupeč, 21.04.2012 20:40, Kraken(m), (O přírodě)
Vždyť tu žádná zobonoska není!
A kterou modrou potvůrku máš na mysli? To kvítí? Tak to taky netuším. K tý tvý "nezlodyžný" pupavě, už jsem na ní koukal včera a píšou tam, že konkrétně na severozápadě Čech se vůbec nevyskytuje...

Re: Re: Re: Re: Přírodní památka Stroupeč, 21.04.2012 21:12, Forrest Run(m), (O přírodě)
A japato né?;-)
Zobonoska révová Byctiscus betulae (Linnaeus, 1758)
Koukni na jeden úžasnej detail oka týhle potvůrky od Makrofotografickýho Čaroděje Pavla Krásenského....
ZDE
a nebo jeho jeho další fotky hbezobratlejch, třeba TUTAJ!:-)

Re: Re: Re: Re: Re: Přírodní památka Stroupeč, 21.04.2012 21:12, Forrest Run(m), (O přírodě)
A ano, tou Modrou Potvůrkou pochopilně myslím kytí, né májku!:-)

Re: Re: Re: Re: Re: Přírodní památka Stroupeč, 22.04.2012 01:40, Kraken(m), (O přírodě)
Jasně, že tu zobonoska je!
Vždyť jsem to tam sám napsal. Asi jsem měl (mo)mentální zatmění mozku.
Jenom to není ta révová, ale Lasiorhynchites cavifrons. Úžasné fotky P. Krásenského znám, vždyť je odsudzdejší a Stroupeč je jeho revír! A já myslel, že to kvítí hravě určíš, když jsi ten bylinkář! 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přírodní památka Stroupeč, 22.04.2012 06:31, Forrest Run(m), (O přírodě)
To je ten problém...pokud je to léčifka, dám to v poho, jinde trestuhodně tápu!:-/