Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: dnes v lese- nad Rychtářovem, 18.06.2013 22:40, Zdeno(m), (O přírodě)
To Vyškovsko mne bude doprovázet snad až do hrobu...Rychtářov - pojem z taktických map vyškovské vojenské školy, kterou jsem navštěvoval v letech 1966-1968...Pak se to nějak srpnově zvrtlo a já tam skončil...Ale líbil se mi ten kraj i lidi...

Re: Re: dnes v lese- nad Rychtářovem, 19.06.2013 05:02, Lesní.muž, (O přírodě)
...odpověď pro MACKA.
Ano, pokuď vím z okolních lesů, je to běžné pěstování smrkového lesa a nejen smrkového. Nám když se něco podobného stane, tak z toho máme radost. Na přiložené fotce je to vidět,vzniklo kůrovcové oko v asi 30 leté smrčině. Dřevo si vzali samovýrobou koňáci na tyče, uklidili větve, no a my loni na jaře postavili oplocenku a vysázená jedle bělokorá. Bude si na tomto místě mlaskat, přistínění ze všech stran, hluboká půda s dostatkem vláhy. Majitel lesa ze zákona není povinen zalesnit plochu do 4 arů, ale to jsou ty správně velké plochy pro navrácení jedle do našich lesů. Tak hezký den přeji.

Re: Re: dnes v lese- nad Rychtářovem, 20.06.2013 07:09, X68jk, (O přírodě)
Přesně tak vypadají lesy v polesí kolem Třemešné ve Slezsku.Vracejí se církvi,takže každej se snaží odvézt z lesa co se dá,bohužel podle toho vypadá výsledek,někde se nedá vůbec vejít,když se snažím projít běkterá místa,padám doslova na hubu.Foťák nenosím,na to si moc cením,ale zkusím něco vyfotit.