Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
...opět písečný kopeček..., 11.05.2015 08:04, Honzík(m), (O přírodě)
...cestou do pískoviště jsem se stavěl v klíšťovišti navštívit májovkoviště(je jich tam hodně a v dobré kondici) a objevil po dlouhé době jiné choroše než plástvový.Bylo ještě brzo ráno,tož jsem musel použít baterku a doma zoonera...
Re: ...opět písečný kopeček..., 11.05.2015 08:04, Honzík(m), (O přírodě)
...ty divný houby se za čtyři dny trochu dost změnily...
...byla vidět noha od jedné z nich a nějaká plíseň a hlavně se mírně "rozblemcly"...
...tohle je detail ze středy.A je to opravdu březovej kořen...
Re: Re: ...opět písečný kopeček..., 11.05.2015 12:46, chorcheee(m), (O přírodě)
Normálně, já stále nevím... Ale poslal jsem fotografie MLZ s prosbou o určení či tip...
Re: Re: Re: ...opět písečný kopeček..., 11.05.2015 12:59, alesjirsa(m), (O přírodě)
Také by mě docela zajímalo, co je to zač. Je to velice zajímavá a pěkná houba.
Re: Re: Re: Re: ...opět písečný kopeček..., 11.05.2015 13:38, Hanýžka(m), (O přírodě)
Chtělo by to vidět připojení ke kmeni, jestli a jaký je třeň.
Re: Re: Re: Re: Re: ...opět písečný kopeček..., 11.05.2015 16:09, Honzík(m), (O přírodě)
...třeň šel takhle mírně šikmo dolu,tohle je asi 6cm dlouhé(větší zvětšení už dát nemůžu,oko pláče...).Nechtěl jsem to rozhrabávat,je to tam možná něčí revír a nerad bych aby se říkalo že jsem barbar.Navíc jsem tam vlez i když se tam nesmí atd...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...opět písečný kopeček..., 11.05.2015 21:15, chorcheee(m), (O přírodě)
Já nevím, mi přijde, že to co vypadá jako třeň je pařez. Ale můžu špatně vidět. Věděl bys, Honzíku, na jakém dřevě rostlo?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...opět písečný kopeček..., 11.05.2015 21:18, basset(m), (O přírodě)
.. u obrázku nahoře i níže je uvedeno na bříze
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...opět písečný kopeček..., 11.05.2015 22:22, chorcheee(m), (O přírodě)
A sakra, břízu jsem přehlédl... Tak tu mám dva tipy (bez informace o substrátu): MLZ píše, že hádá Piptoporus quercinus a Martin Kříž hádá přerostlý Polyporus ciliatus...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...opět písečný kopeček..., 11.05.2015 22:33, basset(m), (O přírodě)
Piptoporus quercinus - pstřeňovec dubový určitě ne. Viděl jsem jich loni několik a určitě ne na bříze ane v tuto dobu. Polyporus ciliatus - choroš brvitý byl také můj tip, ale nikdy jsem ho neviděl. Pokud je to druhé foto níže zobrazuje to samé, ale menší a mladé, pak by to mohl být.
Re: Re: ...opět písečný kopeček..., 11.05.2015 23:23, Kraken(m), (O přírodě)
Jasný choroš brvitý!
Re: Re: Re: ...opět písečný kopeček..., 11.05.2015 23:34, Kraken(m), (O přírodě)
Pro pochybovače ještě s mladší plodnicí. MK můžete věřit, i když se mi ho taky už podařilo zmást.
Re: Re: Re: Re: ...opět písečný kopeček..., 12.05.2015 07:23, vevanek, (O přírodě)
Já mám taky choroše brvitého, který rostl na pařezu břízky. Tak jestli by to pomohlo
...vedlejší bříza měla na kořenu pro změnu tohle.Možná je to to samé,ale nezdá se mi to...
Re: Re: ...opět písečný kopeček..., 11.05.2015 23:27, Kraken(m), (O přírodě)
Opravdu je to to samé!
Re: Re: Re: ...opět písečný kopeček..., 12.05.2015 14:44, chorcheee(m), (O přírodě)
Cajk, vyřešeno...
...nu,a než jsem změnil lokalitu,tak vypukla několikahodinová honba za žluvama.Ty potvory lítaj ale pořád vysoko a neposedí...Taky foukal syčák vítr,tohle dopadlo nejlíp...Další zajímavosti zítra...
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30