Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Z projížďky na kole, 19.04.2015 00:39, Kraken(m), (O přírodě)
O houbu jsem nezavadil, jen samý zmar.
Re: Z projížďky na kole, 19.04.2015 10:42, chorcheee(m), (O přírodě)
"Vítr si dutou lebkou hrál, jak by se mrtvý z hloubi smál. Sem tam polétal dlouhý vlas, jejž bílé lebce nechal čas, a rosné kapky zpod se rděly jako by lebky zraky duté, večerní krásou máje hnuté, se v žaluplných slzách skvěly." Poznáváte?
Re: Re: Z projížďky na kole, 19.04.2015 10:50, mipera, (O přírodě)
Už se blíží 1. máj.
Re: Re: Re: Z projížďky na kole, 19.04.2015 10:54, chorcheee(m), (O přírodě)
Ano - i Mácha si toho jarního kontrastu zmaru a zrodu nového života všímal...
Re: Re: Re: Re: Z projížďky na kole, 19.04.2015 11:01, MACEK, (O přírodě)
Krásná vsuvka poezie, zatím neprezentovaná stránka Tvé osobnosti. Potěší a obohatí.
Re: Re: Re: Re: Re: Z projížďky na kole, 19.04.2015 17:30, gazela(m), (O přírodě)
Ano, i to je hezké a klidně to tu může být. A Chorchíííí se přece chystá napsat knížku Pamatuji si to a počkám si
Re: Re: Re: Re: Re: Z projížďky na kole, 19.04.2015 18:27, vevanek, (O přírodě)
Chorchee překvapuje čím dál víc
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Z projížďky na kole, 19.04.2015 19:00, chorcheee(m), (O přírodě)
Tak knihu, tedy skripta "Fyziologie rostlin pro lesnické obory" s kolegyní z ČZU píšeme. Ale pokud máte na mysli knihu pro širokou veřejnost, musím počkat, až budu umět (a samozřejmě chtít) psát o věcech, které širokou veřejnost budou zajímat. Zatím bych mohl psát třeba: - o fotosyntéze - jak miluji svou motorku - o Aspergerově syndromu - o tom proč jsem ještě nic nedokázal napříč své dokonalosti - o hudební skupině Helloween - o vážné hudbě se zřetelem na Leoše Janáčka no a možná o dalších tématech. Ale "kdo jsem, aby to z mého pohledu někoho zajímalo"?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Z projížďky na kole, 19.04.2015 23:17, gazela(m), (O přírodě)
Každá kniha si své čtenáře najde. Našla si je Babička, najde si je jistě i pojednání o fotosyntéze
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Z projížďky na kole, 20.04.2015 07:56, Hanýžka(m), (O přírodě)
Pokud bys pojednal téma o své dokonalosti ve stylu Jirotky, mohlo by to být zábavné čtení.
Re: Z projížďky na kole, 19.04.2015 00:39, Kraken(m), (O přírodě)
Ještě jedna šelmička.
Pohled smrti do tváře...
V kožíšku mrchožrout thanatophilus dispar. České jméno jsem nenašel, potvrdí mi někdo mé určení?
Re: Re: Z projížďky na kole, 19.04.2015 22:29, Yohaness(m), (O přírodě)
Mrchožrout - kdyby to byl Thatophilus dispar, byla by to bomba. U nás byl chytaný naposled tak mezi válkami. Bude to nejspíš Thanatophilus sinuatus.
Re: Re: Re: Z projížďky na kole, 19.04.2015 22:45, Kraken(m), (O přírodě)
Aha, tak dík za nasměrování. Ale podobnej mu je, ne?
Ještě přidám jednoho chroustka, zachráněného díky Karlovi z Brd.
A ukončím to pomněnkou lesní, aby to nevyznělo tak morbidně. Ony i ty pomněnky mají s Máchou něco společného, viz Pomněnky zasázavské...
Re: Re: Z projížďky na kole, 19.04.2015 08:55, Hanýžka(m), (O přírodě)
Doufám, že ten zmar se v tobě neusadil, stále pomni na naději. Bude líp. Co se týká soutěže, na správnou odpověď stále čekám - a věřím, že se dočkám. Houby už tu jsou všechny, ale stále čekám na celou a správnou odpověď stromu.
Re: Re: Re: Z projížďky na kole, 19.04.2015 11:42, Kraken(m), (O přírodě)
Neboj Hanýžko neusadil, očekávám zářné zítřky!
Re: Re: Z projížďky na kole, 19.04.2015 10:24, alesjirsa(m), (O přírodě)
Pomněnky jsou moc hezké, té šelmičky je mi líto.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30