O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Ahoj něco málo z úterka, 14.02.2013 01:48, Lesní.muž, (O přírodě)

asi tříletá borovice vejmutovka

Re: Ahoj něco málo z úterka, 14.02.2013 01:49, Lesní.muž, (O přírodě)

...šiška

Re: Ahoj něco málo z úterka, 14.02.2013 01:50, Lesní.muž, (O přírodě)

..... detail

Re: Ahoj něco málo z úterka, 14.02.2013 01:51, Lesní.muž, (O přírodě)

... nějaká dřevomilka

Re: Re: Ahoj něco málo z úterka, 14.02.2013 06:09, vlk(m), (O přírodě)

...síťkovec dubový...

Re: Re: Re: Ahoj něco málo z úterka, 14.02.2013 09:36, Lesní.muž, (O přírodě)

... díky moc

Re: Ahoj něco málo z úterka, 14.02.2013 01:54, Lesní.muž, (O přírodě)

... další

Re: Ahoj něco málo z úterka, 14.02.2013 01:57, Lesní.muž, (O přírodě)

.... na olšové větvičce jich byla celá parta, nevím co byli zač, celkem sympaťáci

Re: Re: Ahoj něco málo z úterka, 14.02.2013 09:18, Zdeno(m), (O přírodě)

Tenhle se mi líbí nejvíc...

Re: Ahoj něco málo z úterka, 14.02.2013 01:58, Lesní.muž, (O přírodě)

... zas

Re: Ahoj něco málo z úterka, 14.02.2013 02:01, Lesní.muž, (O přírodě)

... jsou to houby mnoha tváří

Re: Ahoj něco málo z úterka, 14.02.2013 02:03, Lesní.muž, (O přírodě)

.... nevím co by to mohlo být

Re: Ahoj něco málo z úterka, 14.02.2013 02:06, Lesní.muž, (O přírodě)

... no a pak už mě vyhnala chumelenice a pláč piditraktůrku, byla mu ziminka

Re: Re: Ahoj něco málo z úterka, 14.02.2013 09:17, Zdeno(m), (O přírodě)

Zajímavé obrázky, dřevomilky, jak takovým říká vlk, budou outkovky... Čím fotíš? Styl mi připomíná Tondu z Kralup a javase...

Re: Re: Re: Ahoj něco málo z úterka, 14.02.2013 09:54, Lesní.muž, (O přírodě)

Ahoj, prosím tě já začal teprv fotit, před tím sem fotil kompaktem, ale to se nedalo
Ježíšek mi přinesl digitální zrcadlovku fujifilm finepix hs30 exr, má to zaměření na detail proto to Ježíšek vybral. Toník už mi to psal no asi máme stejný pohled na přírodu. Jinek se prozatím snažím tu potvůrku ovládnout. Například v neděli mi někdo schoval skládané fota na sebe(prý to dělá Gargamel) Fakt ještě tápu a hlavně vše flákám z ruky, no ještě to snad doladím. Jinak hezký den.

Re: Re: Re: Re: Ahoj něco málo z úterka, 14.02.2013 21:44, Zdeno(m), (O přírodě)

No pokud začínáš, bereš schody dost po dvou...k téhle úrovni se někteří propracovávají roky...Ale máš-li trénink kompaktem, je to jen otázka jiného volantu a vlastností motoru...Je třeba víc světla, hloubka ostrosti je menší, nebezpečí rozmazání vyšší, stativ výhodou. Jaký máš objektiv?...

Re: Re: Re: Re: Re: Ahoj něco málo z úterka, 15.02.2013 07:35, Lesní.muž, (O přírodě)

Ahoj
já sem fakt totálne blbej, bojuji s tím ale statečně v té zimě se těžko něco zkouší, mám v čudu pazoury, hned zebou Nevím jestli mám trénink s kompaktem, spíš bych řekl,že ty levné sračky trénovali se mnou. V té fujce je poloautomat EXR, je zaměřený na detail+makro a supr makro, tam okouknu na co fotí a pak upravuju v manuálu, ale musí být počasi. Hodím sem fotku po mém seštelování, ale znova, bylo světlo ne inverze nebo chumelenice. Objektiv ta potvůrka má 24-720mm a pod tím je ještě něco malého napsáno Equiv.135, asi něco tajného, napsali to malím písmem. Ta potvůrka má ještě skládané fotky ze dvou, podle nich to má lépe prokreslit fotku. Nevím, ještě jsem to nevyzkoušel, když sem měl stativ tak sem to nenašel ve foťáku, pokaď sem to našel neměl sem stativPo objevení něčeho zajímavého se snažím to vyfotit aby bylo poznat co to je, proto ty série fotek, stejně kolikrát nevygůgluju co jeto Nechci vidět až to začne žít v lese, pravděpodobně budu vzpomínat v dobrém na kompakt, ty potvůrky malé to nevyfotilo. Hodím sem ještě to foto po mém doštelování, ale už sem to někam dával. Zkusím dnes něco blejsknout v lese

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahoj něco málo z úterka, 15.02.2013 07:37, Lesní.muž, (O přírodě)

... ještě jeden pohled jsou malinko máznutý, ale bez stativu a ručního doostření to asi nepujde,

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahoj něco málo z úterka, 15.02.2013 09:24, Zdeno(m), (O přírodě)

Ahoj, Karle. Prostudoval jsem Tvůj nový foťák u strýčka Gůgla...Je to ultrazoom kompakt, ne klasická zrcadlovka. Ten zoom je obdivuhodný, o to více je třeba stativ, manuální režim a samospoušť...Zkratka equiv. je přepočet ohniskové vzdálenosti, pokud by foťák produkoval formát kinofilmu. Hlavu si s tím nelam...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahoj něco málo z úterka, 15.02.2013 10:58, vlk(m), (O přírodě)

...makro od 1 cm...přečetl jsem hodnocení a parametry, vůbec to nevypadá zle...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahoj něco málo z úterka, 15.02.2013 15:11, Lesní.muž, (O přírodě)

.. se omlouvám, měl sem napsat elektronická zrcadlovka, ne digitální zrcadlovka, ale ty dvě slova jsou prakticky stejný

Re: Re: Re: Ahoj něco málo z úterka, 14.02.2013 11:35, Lesní.muž, (O přírodě)

... zkoušel sem gůglovat, že by outkovka pestrá ? asi to bude mít více barevných kombinací

Re: Re: Re: Re: Ahoj něco málo z úterka, 14.02.2013 12:08, Lesní.muž, (O přírodě)

...vono je to podobný i pevníkům že radši nedělím houby dál podle svého, ty co papám a na ostatní, tuhle houbu bych určitě nepapal nemám horní žuby

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30