Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Dnešní procházka už bez slunce., 17.02.2015 19:23, Véna, (O přírodě)
Penízovky drobnovýtrusné už jedou.
Re: Dnešní procházka už bez slunce., 17.02.2015 19:51, Patrik(m), (O přírodě)
A není to normální začínající penízovka smrková?
Re: Re: Dnešní procházka už bez slunce., 17.02.2015 21:08, Véna, (O přírodě)
Omlouvám se za přehmat. Je to penízečka drobnovýtrusná, Baerospora myosura, světlejší barva klobouku a za vlhka má prosvítavé rýhování. Posílám ještě jedno foto.
Re: Re: Re: Dnešní procházka už bez slunce., 17.02.2015 21:29, alesjirsa(m), (O přírodě)
Takovéto drobné houbičky často považuji za vážně krásný nález, protože svou velikostí jsou poměrně nenápadné, a tak je pěkné, když je někdo najde.
Re: Re: Re: Re: Dnešní procházka už bez slunce., 17.02.2015 22:16, Véna, (O přírodě)
Také je najdeš, stačí v tuto dobu poobracet nekolik ,i více smrkových šišek, do poloviny zanořených do substrátu. Jsou to opravdu malé houbičky. Držím palce.
Re: Re: Re: Re: Re: Dnešní procházka už bez slunce., 18.02.2015 18:29, alesjirsa(m), (O přírodě)
Díky, ale nebudu obracet všechny šišky, co mi přijdou pod nos. Spíš jenom, když si nějakých pidi-houbiček náhodou všimnu.
Re: Dnešní procházka už bez slunce., 17.02.2015 19:23, Véna, (O přírodě)
hlíva ústřičná
Měkkouš kadeřavý,také potěšil, takto zbarveného jsem ještě nenašel.
Re: Re: Dnešní procházka už bez slunce., 17.02.2015 19:46, basset(m), (O přírodě)
.. měkkouš je pravděpodobně napadený nedohubem růžovým, Hypomyces rosellus (Alb. & Schwein.) Tul. & C. Tul.
Re: Re: Re: Dnešní procházka už bez slunce., 17.02.2015 21:17, Véna, (O přírodě)
Díky bassete, fotka není nic moc, ten můj aparátek, tak malou plodničku nezvládá. Byl jsem rád, že jsem jí našel a hned jsem si vzpomněl na Karla, který jí sem také dal.
Něco mimo houby. Naháč.
Něco pro kuřáky.
Re: Re: Dnešní procházka už bez slunce., 17.02.2015 19:38, alesjirsa(m), (O přírodě)
Mně to trošku připomíná zapálenou prskavku (bílou).
A zelená neuškodí.Čauky Véna.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30