O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Zimní procházka kolem domu, 10.02.2014 18:09, gazela(m), (O přírodě)

Dřív než nám zima zmizí, aniž by pořádně přišla, dám pár obrázků z té její hezčí stránky. Na své procházce zůstanu tentokrát u domu a v jeho bezprostředním okolí, i tam je co k vidění.
Přímo u domu máme mohutnou lípu. Na jaře krásně kvete a voní, teď zaujme spíš svým vrásčitým kmenem.

Re: Zimní procházka kolem domu, 10.02.2014 18:09, gazela(m), (O přírodě)

Naše nejbližší autobusová zastávka se jmenuje U Zdi. Je to dílo sochaře Davida Černého a název má Snídaně obrů. O Davidu Černém jste možná už slyšeli....Strejda Gůgl ví víc.

Na opačnou stranu, směrem k plaveckému bazénu, bylo další umělecké dílo, tentokrát čistě přírodní

A dál jdeme kolem azalek. Na jaře něžně rozkvetou a voní, ale i čerstvé peřinky sněhu jim sluší

A dojdeme-li k bazénu, je dobré si všimnout parčíku naproti.

Na tomto plácku kdysi stávaly stany cirkusů, ty musely ustoupit. Takhle je to hezčí, park se během roku mění, zelená se, kvete. Plac pro cirkusy je kousek vedle, tam se s tím moc dělat nedá.

Re: Re: Zimní procházka kolem domu, 10.02.2014 18:41, vlk(m), (O přírodě)

...původně jsem chtěl okomentovat každou fotku zvlášť, ale to bych se jen opakoval...Jaruško, jedna fotka je hezčí než druhá...asi nejvíc se mi líbí přírodní umělecké dílo a Azalky...gratuluji...moc pěkný příspěvek...

Re: Re: Zimní procházka kolem domu, 10.02.2014 19:10, karelzbrd(m), (O přírodě)

hezký, takový poetický, vzpomněl jsem na fotografa Sudka

Re: Re: Re: Zimní procházka kolem domu, 10.02.2014 19:55, Zdeno(m), (O přírodě)

To víš, Karle, sewer je sewer.... Fotky jseou kouzelné, gazela je poctivý kumštýř s vysoko nasazenou vnitřní laťkou, která mnohým tak nějak chybí...Jezdí s námi pár desetiletí po přírodě a teď vše zúročila způsobem, který i mne, otrlého glosátora a cynického kritika, docela fascinuje...

Re: Re: Re: Re: Zimní procházka kolem domu, 10.02.2014 19:57, Zdeno(m), (O přírodě)

Obrázky Pana Sudka mi to evokuje také, gazela má navíc jednu ruku, tak může Mistra stíhat snáze...

Re: Re: Re: Re: Re: Zimní procházka kolem domu, 10.02.2014 20:28, karelzbrd(m), (O přírodě)

jasně, porovnat něco k Sudkovi je sakra pocta a jsem rád, že nejsem sám, komu ty obrázky připomněly jeho tvorbu.
Vidím jeho známé fotky obyčejných věcí, které nás obklopují a on je dokázal zvěčnit tak poeticky a dokonce s takovým výřezem, že to bylo někdy proti všem pravidlům zlatého řezu a přesto... poezie.Jeho pohledy z okna - fantazie. Taky bych chtěl umět dívat se jeho očima.

Re: Re: Re: Re: Zimní procházka kolem domu, 10.02.2014 20:56, gazela(m), (O přírodě)

Klucí, já vám moc děkuju, ale myslím, že to zas až tak zasloužené není. Fotím ráda, kdysi jsem napsala, že s foťákem každá vycházka do lesa dostala další rozměr. Plný košík není už to nejdůležitější. Fotím Olympusem E-PM1, žádná zrcadlovka, kompakt je to, upravuju v Picasa 3, pořád ještě je ke stažení zdarma. Učím se všechno sama, hodně jsem už v životě viděla a tak poměrně s jistotou poznám, co ano, co možná a co smazat. Když každý den vidím ty vaše krásné fotky, už mockrát jsem si říkala podobně jako jednou si tady povzdechla Hanýžka, je to demotivující. No ale zas a zas to zkusím a vy mi dáváte chuť do dalšího objevování ladu a skladu v neobyčejných i obyčejných motivech. Samozřejmě i o vašich radách začínajícím fotografům přemýšlím.
No a s tím Sudkem, to jste mi teda dali. Musím si o něm aspoň něco dohledat. Naštěstí v době internetu to nebude těžké. A nedávno i tady na Ohoubách jste o něm diskutovali.

Re: Re: Re: Re: Re: Zimní procházka kolem domu, 10.02.2014 21:28, karelzbrd(m), (O přírodě)

...a vy mi dáváte chuť do dalšího objevování ladu a skladu v neobyčejných i obyčejných motivech...

A o tom to je. Člověk se učí celý život, pokud chce a nevypne čudlík na vnímání světa, jako to dělají někteří starší lidé, když se nenaplní jejich sny nebo si naopak myslí, že se jim naplnily. Znám to v rodině, bohužel... Třeba proti Zdenovi jsem mlaďas (promiň učiteli...), ale děcka věku mých potomků na mne koukaj, jak na dědka. Já osobně se učím krom jiného i tady z tohoto webu a můžu konstatovat, že jo, že to posunulo moje vnímání fotografie o level výše. Normálně zakleknu, zalehnu, zasednu k motivu v lese a říkám si, jak by to sakra nafotil Zdeno, Fáfa, Fanda, Basset a další...? A vo tom je...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní procházka kolem domu, 10.02.2014 23:16, Zdeno(m), (O přírodě)

No, říká se, že věk se nejlépe měří vnoučaty...U kantorů je pak typičtější věk prvních žáků...Těm mým je letos 62...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30