Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
něco se sněhem, 18.01.2014 22:20, gazela(m), (O přírodě)
Není pravda, že by v Liberci nebyl sníh. Na Jizerskou padesátku jsme letos sice nedosáhli, ale ve středu od 9 do 14 hod. sníh byl:-)
Re: něco se sněhem, 19.01.2014 01:04, vlk(m), (O přírodě)
...tahle první je suprová...tady Numero Uno...gratuluji...
Re: něco se sněhem, 18.01.2014 22:20, gazela(m), (O přírodě)
Sametonožky se letos překonávají. Tady ve sněhové peřince
Re: Re: něco se sněhem, 18.01.2014 23:18, Zdeno(m), (O přírodě)
Krásné fotky. Potvrzuji středeční výskyt sněhu na mých libereckých lokalitách, ovšem jen do jedenácté...
Re: Re: něco se sněhem, 19.01.2014 17:26, Zdeno(m), (O přírodě)
Boží fotka...
Re: Re: Re: něco se sněhem, 19.01.2014 19:06, Zdeno(m), (O přírodě)
Hm, to vypadá, jako bych si chválil tuhle fotku a já samozřejmě aplauduji gazele...
Re: Re: Re: Re: něco se sněhem, 19.01.2014 19:55, léto, (O přírodě)
V klidu.Boží jsou i ty Tvoje
Re: Re: Re: Re: Re: něco se sněhem, 19.01.2014 21:10, gazela(m), (O přírodě)
Taky si myslím
Re: Re: něco se sněhem, 20.01.2014 21:17, karelzbrd(m), (O přírodě)
gazelo, sametonožky jsou skvělý a ten trs vykukující ze sněhu, to je paráda...
Borovice
Zkoušela jsem najít ucho Jidášovo a nepovedlo se. Fotit je ale vždycky co. Vydala jsem se do Machnína, je tam alej ze starých památných stromů
Je to zachovalý úsek tzv. Záhvozdské cesty, po níž ve středověku vozili obchodníci zboží z vnitrozemí do Žitavy a dál do Saska. Jsou to lípy, některé ještě zachovalé, některé už vyhnilé, duté, z dalších jsou už jen torza.
Z mnoha už zbyla jen velká kruhová jizva, kolem níž rostou podstatně mladší kmeny z původního mateřského stromu. Je dost smutné vidět, jak tato památka chátrá. Jen se obávám, že kdyby někdo začal s údržbou, že by ke slovu nejvíc přišla silná a výkonná pila. Tak ať je to raději takto. Třeba to jednou lidi zvládnou i jinak. Měli by si ale pospíšit.
Re: Re: něco se sněhem, 18.01.2014 23:21, Zdeno(m), (O přírodě)
Pěkná reportáž, je vidět přehled, znalosti i nadšení. To je sakra dost...A kvalita fotek inspirací pro ty, kteří na příležitost čekají...
Re: Re: něco se sněhem, 19.01.2014 12:33, Kraken(m), (O přírodě)
Ty zasněžené sametonožky nemají chybičku!
Re: Re: něco se sněhem, 19.01.2014 15:46, gazela(m), (O přírodě)
Díky kluci, jste zlatí. Těch stromů bych bývala nafotila víc, aby bylo z čeho vybírat. Jenže se mi stalo to, co určitě taky znáte, zkrátka po čtvrtém snímku foťák hlásil vybitou baterii. A to mě naštval, protože doma byl ještě v pohodě. Zjevně mu byla zima a tak to zabalil:-(
Re: Re: Re: něco se sněhem, 19.01.2014 17:35, Zdeno(m), (O přírodě)
Dobíjení baterií před každým výjezdem musí být automatickým úkonem...Baterie se vybíjí i vnitřními funkcemi. Přivezu úlovek, stahnu karty a hned na nabíječky. Pokud digitál leží déle než den, zkusím ho ještě dobít. Mnohdy kontrolka bliká ještě pěkně dlouho. Akumulátory jsou kapacitně silnější, ale přítel Murphy je zlomyslně neomylně vybíjí jako ochranu před unikátními záběry. Po vyjmutí baterky z foťáku a zahřátím podržením v ruce se někdy uvolí ještě několik snímků umožnit...
Re: Re: Re: Re: něco se sněhem, 19.01.2014 21:08, gazela(m), (O přírodě)
K mému foťáku jsou baterky dvě, no a že jedna zůstala doma, to je moje nezkušenost. Už se to nestane!!! (tedy doufám:-))
Re: Re: něco se sněhem, 19.01.2014 16:49, svědek, (O přírodě)
Krásné zimní květiny...
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30