Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Z poslední doby, 27.07.2018 00:41, Včelda, (Houby)
sice panuje dost velké sucho, ale přece jen se tu a tam dají nějaké houby najít. Tento příspěvek koncipuju jako takový udržovací a shrnující posledních několik týdnů. Jakkoli jsem přelom jara a léta věnoval zejména orchidejím, i na houby jsem si čas našel. Byť to byla někdy z nouze ctnost
Re: Z poslední doby, 27.07.2018 00:41, Včelda, (Houby)
speciálně tohle bych asi nikdy nefotil, ale zaujala mě tam ta schovaná šťavnatka olivově bílá (Hygrophorus olivaceoalbus)
vím, že jsou tady horlivci, co vyfotí pomalu všechno, co najdou, ale mě musí něco vyloženě hodně zaujmout a přemluvit, abych tahal foťák...
a toho jsem bohužel v poslední době moc neviděl... a pak najednou stačí mokrá šiška a ejhle
Re: Re: Z poslední doby, 27.07.2018 18:45, vevanek, (Houby)
Líbí se mi, pěkná fotka
Re: Re: Re: Z poslední doby, 29.07.2018 21:59, Včelda, (Houby)
díky, navíc shodou okolností focena velmi blízko Malont
Re: Re: Re: Re: Z poslední doby, 29.07.2018 22:15, vevanek, (Houby)
Asi jezdíš taky do lesa kolem Hodonického potoka jako já
Re: Re: Re: Re: Re: Z poslední doby, 02.08.2018 10:46, Včelda, (Houby)
tam jsem ještě nebyl, jen u Kamenice a nebo úplně mimo potok. Tohle ani nebyl potok, jen taková odvodňovací strouha, kde je zjevně dlouho vlhko....
takhle ta nešťastná moucha napadená hmyzomorkou muší (Entomophthora muscae) vypadala pouhých 22 hodin poté...
a ještě pohled do očí. Asi nic, co bych chtěl zažít...
pozornější si jistě pod mouchou všimli i plátenice fialové (Ombrophila janthina)
Re: Re: Z poslední doby, 27.07.2018 17:11, Forrest Run(m), (Houby)
Plátenice šerosvitová, dóbře Ty, Fčeldoslave!
taková šafránka ozdobná (Tricholomopsis decora) není od věci, žel poněkud vykousaná. Jakožto prvonález jsem jí ale vzal na milost...
a loučím se fotogenickou pýchavkou ježatou (Lycoperdon echinatum)
Re: Re: Z poslední doby, 27.07.2018 01:12, tomaj, (Houby)
Máš to moc pěkné a zajímavé. Parádní fotky.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30