Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Souhrn za dva dny ze tří lokalit, 06.09.2017 22:51, Kraken(m), (Houby)
Začnu tím nejzajímavějším. Dostal jsem echo, že se objevily čerstvé lopatičky kyjovité. Až teď vidím, že ty uprostřed jsou neostré. Mám i lepší fotky, ale v náhledu jsem si toho nevšiml...
Re: Souhrn za dva dny ze tří lokalit, 06.09.2017 22:51, Kraken(m), (Houby)
A protože jsem z nich měl velkou radost, dám ještě jednu.
Pestřec, hádám obecný.
Slizák lepkavý.
Hlíva fialová
Má první letošní muchomůrka červená
Ouško kornoutovité, nevídám ho každý den.
Ryzec zpod smrky, nejsou moje silná stránka. A zase jsem neochutnal mléko, ale třeba to bude i tak hračka. Možná ryšavý?
A končím ohňovcem (rezavcem) z dubu. Mám tři fotky. Kdyby mi je někdo ukázal, ani mě nenapadne, že jde o tutéž houbu...
Re: Re: Souhrn za dva dny ze tří lokalit, 07.09.2017 18:18, alesjirsa(m), (Houby)
Rezavec ...
Re: Re: Re: Souhrn za dva dny ze tří lokalit, 07.09.2017 18:54, Kraken(m), (Houby)
To je taky on..
Re: Re: Re: Re: Souhrn za dva dny ze tří lokalit, 07.09.2017 18:57, alesjirsa(m), (Houby)
U této fotky mi to nejvíce připomíná rezavec uzlinatý, ale ten spíš roste na buku, tak nevím.
Re: Re: Re: Re: Re: Souhrn za dva dny ze tří lokalit, 07.09.2017 19:32, Kraken(m), (Houby)
Tak já ti pošlu ještě i tu třetí fotku.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souhrn za dva dny ze tří lokalit, 07.09.2017 20:14, alesjirsa(m), (Houby)
Vlastně to makroskopicky dost odpovídá i rezavci lesknavému a to je myslím i pravděpodobnější možnost, ale ten zase roste na olších, i když může snad růst i na jiných listnáčích.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30